≫ 

Kameni izraz lica Arpada Saba: Monstrum nije trepnuo na izricanju maksimalne kazne

Otac i deka žrtve Duško Đurić kaže da mu je žao što aktuelni zakon ne dozvoljava da se ubicama sudi za svaku žrtvu ponaosob, kao i da bi trebalo ponovo uvesti smrtnu kaznu

  • 4

Arpad Sabo (29) iz sela Lipar kod Kute koji je juče osuđen u Višem sudu u Novom Sadu  na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog brutalnog ubistva supruge Slavice (24) i njihove četvoromesečne ćerke Nikoline, hladnokrvno je primio odluku sudskog veća, ledenog i ukočenog izraza lica.

Arpad je kuhinjskim nožem izbo ženu Slavicu i ćerkicu Nikolinu: Beba bi danas napunila dve godine (FOTO)

Žrtve: Slavica i četvoromesečna Nikolina Foto: Facebook

Najtužnije reči Duška iz Veternika: Monstrum mi je ubio ćerku i unuku, godinu dana živim za trenutak kada će doživotno trunuti u zatvoru

Sudija Borivoj Pap koji je predsedavao, u kratkom obrazloženju je naveo  da je tokom postupka nesporno dokazano da je Sabo zverski i s predumišljajem iskasapio suprugu i ćerku u noći između 15. i 16. avgusta bez trunke kajanja.

Na izricanju presude bili su prisutni i Slavičini roditelji Ljiljana i Duško Đurić koji su pozdravili odluku da on bude osuđen na maksimalnu kaznu.

Mesto surovog zločina Foto: Telegraf

- Presuda je pravedna i realna. Sve manje od maksimuma bilo bi nepravedno. Moram da priznam da sam se pribojavao ishoda, gledajući u pojedine sudske odluke kada su ovakvi zločini bili u pitanju, iako nama nijedna kazna ne može da vrati Slavicu i Nikolinu - kazao je otac i deka žrtve Duško Đurić za Kurir.

"ONOG UBICU, JA VIŠE NE POZNAJEM": Pismo majke MONSTRUMA koji je zaklao svoju ženu i bebu!

Kaže da mu je žao što aktuelni zakon ne dozvoljava da se ubicama sudi za svaku žrtvu ponaosob, kao i da bi trebalo ponovo uvesti smrtnu kaznu.

Da podsetimo, Sabo je iskasapio suprugu i ćerkicu u novosadskom naselju Veternik, krajem avgusta 2016. Ubica se nakon zločina hladnokrvno okupao, presvukao i krenuo od kuće u nameri da pobegne u inostranstvo. Ubrzo je uhapšen i nije pokazao kajanje.

VIDEO: Ko je Slavica Glišić, najveća srpska čedomorka?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radmila

    3. jul 2018 | 11:16

    Ko smo mi da mu sudimo?na smrt?pa nismo mu ni dali dusu,nebi trebalo ni da sudimo!Jedino pod zemljom u rudnik da radi danonocno,da ne vidi belog dana i da nezna kada je dan kada je noc!Ovaj Otac nebeski sve gleda odozgo!

  • Željko-Zemun

    3. jul 2018 | 12:06

    Za njega je smrtna kazna spas,ja bih mu u ćeliju stavio slike žene i deteta da,ga podsjeća svakog dana šta je uradio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA