≫ 

Marko i Ivan su urinirali po crkvi u Vraniću, pa ubili čoveka koji im je rekao da to ne rade: Jedan od njih sada je nestao pred suđenje

Sud je za Markom Petkovićem raspisao poternicu

  • 24
Marko Petković i Ivan Asodi/ Foto: Facebook

Na suđenju za ubistvo Saše Joksića (39) pre tri godine u crkvenoj porti u Vraniću, jedan od optuženih Marko Petković (22) nije se pojavio na glavnom pretresu, kao ni prethodni put, pa je sud za njim raspisao poternicu. Njegovi branioci nemaju informacije šta se dogodilo, niti gde je njihov branjenik.

Na optuženičkoj klupi trenutno je samo Ivan Asodi (23), koji se nalazi u pritvoru. Njih dvojica se terete za teško ubistvo, a zločin koji se dogodio početkom avgusta 2015. ni tri godine kasnije nema epilog. Suđenje je ovog proleća počelo iz početka. Glavni pretres je u utorak ponovo odložen, za 17. septembar.

Oni su osumnjičeni da su UBILI ČOVEKA JER IM JE REKAO DA NE MOKRE PO CRKVI! (FOTO)

Otvoreno je pitanje da li će zamenica tužioca tražiti da se Petkoviću, kome se izgubio trag, suditi u odsustvu. On je na sud dolazio od kuće, jer mu je pritvor krajem prošle godine zamenjen kućnim.

Milan Joksić, otac ubijenog Saše, u utorak je bio na ivici suza, ogorčen na niz sudskih odluka.

- Sudija ga je "častila" slobodom, a mene je izbacila tada iz sudnice. Nanogica se ne daje ni dilerima, a kamoli na suđenju za ubistvo - rekao je za Novosti.

Crkva u Vraniću u kojoj se dogodio zločin/ Printskrin: google.maps, Profimedia/Alamy

Podsetimo, Petković i Asodi, koji su bliski prijatelji, u policiji su pre tri godine negirali nameru da ubiju oca dvoje maloletne dece. Odmah nakon ubistva Joksića i ranjavanja njegovog prijatelja Dragana Jovanovića (22), osumnjičeni su istrčali iz porte Crkve Svetog proroka Ilije u Vraniću i pobegli automobilom.

Očevici ubistva kažu da su mladići izvadili noževe i pre nego što je rvanje počelo. A motiv ubistva Saše Joksića nije mogao biti banalniji. A time i strašniji.

Naime, ovaj meštanin Vranića, čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini crkve, doviknuo je Petkoviću i Asodiju da ne uriniraju u porti hrama. Joksić je prizor ugledao kad se sa prijateljima uputio u kafić "Palma" u centru mesta, gde je trebalo da nastave slavlje.

Ubice, koje su čitave noći pile u šatoru kraj crkve, isprovocirala je ova primedba. Oni su potom krvnički nasrnuli na Joksića i Jovanovića, a epilog tuče bila je Joksićeva smrt.

VIDEO: Raznet pripadnik klana Luke Bojovića na Autokomandi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đurađ

    11. jul 2018 | 13:36

    Kućni pritvor za svirepo ubistvo,to nema ni u somaliji.

  • Hana

    11. jul 2018 | 12:22

    To što naše sudstvo radi i pojedine sudije prava nepravda

  • P.S

    11. jul 2018 | 11:31

    Ubili si Saleta coveka kog su svi voleli.Zatvorite bagru dana belog da ne vide.Sve najgore im zelim a voleo bi da te klosare i sretnem na vidikovcu.Sljam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA