≫ 

Osećala sam kako njena krv pulsira pod mojom rukom, čudom je ostala živa: Blagojeva advokatica spasila devojčicu (17) u niškom sudu (FOTO)

Nesrećna devojčica došla je u sud da opravda majčino odsustvo

  • 11

- Devojka je izbegla sigurnu smrt, nije je udarao u ruku u nogu, nego u vrat, smišljeno, isplanirano u nameri da je ubije. Mesecima je dolazio kod mene, fin, pun poštovanja, sedeo je u sudu pored mene, pričao o predmetu a zatim se ustremio na bespomoćnu devojčicu. Sreća je što je sam u sud došla odmah posle njega, da je devojčica stigla prva, da su na trenutak bili sami ona bi sigurno bila mrtva - priča Žaklina Mitrović, advokat Blagoja Stojanovića (75) penzionisanog majora, koji je u ponedeljak u Osnovnom sudu u Nišu krvnički napao sedamnaestogodišnju A. M. sa čijom je majkom Tanjom, koja mu je vodila domaćinstvo, vodio parnicu zbog duga od 3.000 evra.

Nesrećna devojčica došla je u sud da opravda majčino odsustvo jer se nalazi u Psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici.

- Dete je bilo uljudno, ni na koji način ga nije isprovociralo... Sve se dešavalo na metar od mene, prvo je nečim isprskao a zatim je započeo da je bode... Skočila sam i pokušala da ih razdvojim, mala se teturala, pala a on se bacio na nju i nastavio da je ubada.. Moj pripravnik Lazar Vujošević je telefonirao kada je drama počela, on je pritrčao i odgurnuo starca ali se on vratio u nameri da dovrši to što je započeo.

Ovo je devojčica koju je izbo stariji muškarac u niškom sudu: Ima dve sestre i brata, žive kao podstanari, mama im je u psihijatrijskoj ustanovi (FOTO)

Ja sam odvlačila devojčicu držeći joj maramice na vratu i tek tada sam u njegovim rukama videla nož. Tražila sam peškir od ljudi iz uprave suda, osećala sam kako devojčicina krv pulsira pod mojom rukom, tek sam danas shvatila da je čudom ostala živa. Kod mene je dolazio sa dva štapa, a juče je trčao bez problema... - u čudu je Blagojeva advokatica.

Žaklina Mitrović, advokat Blagoja Stojanovića (75) penzionisanog majora, koji je izbo devojčicu Foto: Telegraf

Blagoje je sa ženom do pre godinu dana, kada je ona umrla, živeo u stambenoj zgradi u ulici Filipa Višnjića 10. Žena koja je juče bila u njegovom stanu nije želela da otvori vrata a novinarima je naložila da odu da "ne bi sa njom imali problema".

Blagojev prvi komšija Vladislav Milovanović kaže da je znao da je Stojanović ljut na svoju bivšu kućnu pomoćnicu.

- On se ovde doselio sa Kosova pre oko deset godina, ovde je živeo sa suprugom. Ta žena je negovala do pre godinu dana kada je ona preminula, a ona je nastavila da se brine o Blagoju. Od proleća je nisam viđao, on mi se žalio da mu je ostala dužna novac. Kazao joj je da joj je davao po dvesta, trista evra, te da je taj dug dostigao tri hiljade..

Napadnuta devojčica Foto: Facebook

Rekao je da joj je tražio pare a da mu je ona kazala da nema odakle da mu vrati, pa je odlučio da je tuži. U poslednje vreme je bio depresivan, kazao mi je jednom prilikom da mu je dosta svega, da li zbog tog suđenja ili zato što su ga noge izdavale. Kao da je najavljivao ovo što će uraditi - priča Milovanović.

Blagoje je za sobom ostavio kćer koja živi u Kanadi, a od bližih rođaka u Nišu ima brata od tetke.

Kako nam je potvrđeno u Osnovnom sudu u Nišu, Blagoje je tužbu zbog nevraćenog duga podneo 15. novembra prošle godine, a u ponedeljak je trebalo da bude održano treće ročište. Kako saznajemo, s obzirom da se Tanja nije pojavljivala pred sudom, Blagoje je bio sve nervozniji.

- On je jednom svom poznaniku kazao da neće živ dočekati presudu jer se Tanja služi svačim kako bi izbegla da vrati pare. Nož je verovatno i poneo da bi se njoj osvetio, a njena ćerka je postala žrtva jer se majka nije pojavila - kažu naši sagovornici iz istrage.

VIDEO: Samoubistvo starca na Novom Beogradu

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolaj

    24. jul 2018 | 21:52

    Ludilo,kako je uopšte uneo nož u sudnicu? Hvala Bogu pa je devojka ostala živa

  • Dekara

    24. jul 2018 | 22:53

    Obezbeđene suda na odgovornost u bukagije

  • vlada

    24. jul 2018 | 22:30

    Koliki monstrum moras da budes da pokusas da ubijes dete od sedamnaest godina . cveće Steta sto se ubio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA