Hrabri deda je spasao unuku, a dao svoj život: Milorad je skočio u vodu bez razmišljanja, iako nije imao jednu ruku

Devojčica je u jednom trenutku naglo propala u Dunav i počela da se davi

  • 5

Milorad Jovanović (60) iz Belegiša izgubio je život kad se u subotu utopio u Dunavu u Belegišu, dok je spasavao unuku koja je iznenada upala u vodu.

Nesrećni Jovanović bio je osoba sa invaliditetom i nije imao jednu ruku, ali je uprkos hendikepu skočio u vodu za unukom, koja je počela da se davi.

Tragedija se dogodila 11. avgusta na peščanom kupalištu Ada u Belegišu. Deda i unuka su duže vreme bili na plaži, kupali su se i šetali u vodi. Sve je bilo u najboljem redu i ništa nije ukazivalo na tragediju. Devojčica je u jednom trenutku naglo propala u Dunav i počela da se davi.

Milorad, iako nema jednu ruku, bez razmišljanja je skočio za unukom; Foto-ilustracija: Flickr/Kevin Makice

Milorad, iako nema jednu ruku, bez razmišljanja je skočio za njom i dao je sve od sebe da je spase. Nekako je uspeo da je izvuče, ali, nažalost, on nije uspeo da ispliva. Ostao je pod vodom.

Prema njegovim rečima, okupljeni kupači su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju.  Angažovani su i ronioci Žandarmerije, koji su taj dan i sutradan pretraživali reku. Dan kasnije, 12. avgusta, pronašli su telo Jovanovića. Poznanici nesrećnog dede kažu da nisu iznenađeni njegovim herojskim činom.

- On je toliko voleo svoju unuku da nas ne čudi to što je dao svoj život za njen. Verujem da bi svako to uradio - rekao je Miloradov poznanik.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јована

    15. avgust 2018 | 21:24

    Почивај у миру деко..Саучешће породици Јовановић...😥😥😥😥😥😭😭😭😭😭😭😭

  • Јована

    15. avgust 2018 | 21:32

    Почивај у миру деко..Саучешће породици

  • Јована

    15. avgust 2018 | 21:31

    Почивај у миру деко....Саучешће породици Јовановић 😭😭😭😭😭😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA