≫ 

Crnogorci dižu poternicu Interpola ako se Sara Vidak ne pojavi u zatvoru

Sara ima još jednu opciju na raspolaganju, opciju koju su do sada mnogi zloupotrebljavali

  • 53

Beograđanka Sara Vidak, koju je kotorski Osnovni sud osudio na četiri meseca zatvora zbog napada da sudiju Jelenu Stanišić tokom vršenja službene dužnosti, vratila se u Beograd. Puštena je na slobodu sve dok je crnogorske vlasti ne pozovu na odsluženje kazne. Trenutno je u Beogradu, a ako se kojim slučajem ne odazove pozivu, Crnogorci imaju mogućnost da putem Interpola zatraže njeno izručenje radi izdržavanja kazne.

Sara Vidak konačno stigla u Srbiju: Sa advokatom tokom noći prešla granicu

Na prvom ročištu Sara Vidak je negirala krivicu Foto: Facebook/Vidak Saraa

Sara ima i drugu opciju. Može da napiše molbu nadležnima u Crnoj Gori i da ih zamoli da kaznu izdržava u zemlji porekla, odnosno u Srbiji, s obzirom da naša zemlja ima zaključen sporazum sa Crnom Gorom vezano za služenje zatvorskih kazni, a delo za koje se tereti spada u lakša krivična dela.

U slučaju da to ne podnese, ona neće moći nigde da izađe iz Srbije, jer će za njom biti raspisana Interpolova potrenica, pa će pri prvom pokušaju izlaska iz zemlje biti izručena Crnoj Gori.

Sara ima još jednu opciju na raspolaganju, opciju koju su do sada mnogi zloupotrebljavali. Ona može da prolongira izdržavanje kazne iz raznih medicinskih, ili drugih razloga.

Podsećamo, na prvom ročištu Sara Vidak je negirala krivicu istakavši da joj je sve namešteno, odnosno da je sudija Stanišić nju napala, a ne ona sudiju.

Stanišićeva tvrdi da ju je Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi suprotno, odnosno da je sudija najpre verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a kada je shvatila šta je uradila optužila je devojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.

Sara Vidak puštena je iz crnogorskog zatvora Printskrin: Vijesti.me

PUŠTANJE IZ PRITVORA 

Državljanka Srbije osuđena je juče pred Osnovnim sudom u Kotoru, a posle 23 dana pritvora i traume koju je preživljavala, vratila se sa porodicom u Srbiju.

Posle puštanja iz pritvora Sara je za medije izjavila da je presrećna, ali da i dalje nije svesna da je težak period iza nje i da konačno, posle tri nedelje provedene u ćeliji, može da bude s porodicom.

- Ne mogu da kažem šta osećam trenutno, presrećna sam, ali sam u isto vreme i u šoku. Osećanja su mi potpuno pomešana, ne mogu da poverujem da sam izašla i da mogu da zagrlim svoje najmilije - rekla je Sara Vidak po napuštanju zgrade kotorskog suda, u kome joj je 31. avgusta počelo suđenje.

Posle 23 dana pritvora i traume koju je preživljavala, vratila se sa porodicom u Srbiju Foto: Facebook

DAČIĆ: NAJVAŽNIJE DA JE SARA NA SLOBODI 

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je najvažnije da je državljanka Srbije Sara Vidak puštena iz pritvora u Crnoj Gori i da će moći da se brani sa slobode.

Ministar kaže da se konzularna predstavništva uključuju i pomažu kada im se srpski državljani obrate za pomoć.

- Čak sam i ja lično razgovarao sa majkom Sare Vidak - rekao je Dačić za TV Prva.

VIDEO: Iz ovog srpskog zatvora nema bekstva:

(K.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZB

    6. septembar 2018 | 21:49

    Toj sudijnici zabraniti ulazak u Srbiju. Persona non grata.

  • ccccc

    6. septembar 2018 | 21:28

    A da mi proteramo malo nazad njihove?

  • Ja

    6. septembar 2018 | 21:29

    CRNOGORCI SRAM VAS BILO ZBOG ČEGA POTRENICA PA ONA NIJE KRIMINALAC NI UBICA SAMO TA SUDIJA DA PAKOSTI DEVOJCI IZ BEOGRADA SRAMOTA CRNA GORO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA