≫ 

Zelenaši Kocići su imali dobro razvijenu taktiku koja se završavala na šalteru: Kako je bračni par iz Prokuplja koristio socijalne slučajeve

Njima je određen pritvor do 30 dana zbog zelenašenja

  • 31

Zoran Kocić (43) i njegova supruga Mirjana Kocić (37) iz Prokuplja koji su osumnjičeni za zelenašenje, temeljno su birali svoje klijente, saopštila je danas policija u Prokuplju.

Zelenaši iz Prokuplja iza rešetaka: Bračni par "pozajmljivao" novac, pronađena sveska sa spiskom dužnika

Njima je određen pritvor do 30 dana zbog zelenašenja.

Kako smo saznali, postoje osnovi sumnje da je Zoran Kocić kao "žrtve" uglavnom birao određene socijalne grupe sa garantovanim primanjem u vidu dečjeg dodatka, materijalne pomoći i sl.

- Zoran je davao novac na pozajmicu uz ugovaranje nesrazmerne "kamate". Prilikom davanja pozajmica kao garanciju zahtevao je od oštećenih da mu preda na uvid neko od rešenja za određena primanja i kao garanciju zahtevao da mu potpišu blanko "naloge za isplatu iz pošte" i da mu predaju svoju ličnu kartu. Prilikom uplate na račun oštećenih, osumnjičeni Zoran uz pomoć potpisanih naloga i lične karte tog lica, a preko svoje supruge Mirjana koja je šalterski radnik pošte u Prokuplju, vršio podizanje novca sa računa tih osoba i zadržavao za sebe kao ratu za pozajmljeni novac - navodi se u saopštenju Policijske uprave u Prokuplju.

Tako je Zoran Kocić osumnjičen za zelenašenje, a njegova supruga za zelenašenje i zloupotrebu službenog položaja.

VIDEO: Zaplenjeno više od 30.000 neprijavljenih evra koje je suvozač u džipu krio u svom koferu

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koka

    17. septembar 2018 | 15:12

    Nažalost Srbija je puna ovakih

  • sima

    17. septembar 2018 | 14:57

    sta je ovde problem, sta su oni tu zgresili. ja imam penziju 19.100rsd odem u banku da dignem kredit nemoze mala penzija, star sam 70g. odem u drugu banku moze ali na 4 god kamata 32% na godisnjem nivou. ko je ovde zelenas, odem kod zelenasa, uzmem 500e,kamata mesecno 100e obavim sto mi treba, za par meseci vratim. i cist racun.

  • Poznanik

    17. septembar 2018 | 18:48

    E miro miro,secam te se iz skole,bila si najlepsa,najzgodnija,pametna i dobar djak,tata ti zavrsio za posao u posti,imala lep zivot....a gledaj sad,vidi sta si uradila....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA