• 15

Kriv sam, trebalo je da tog dana poginem ja: Vozač koji je sa 2 promila alkohola u krvi ubio sestre Mariju i Milicu, i Svetislava - priznao krivicu

Tražio je samo da mu dovedu sveštenika u pritvor

 • 15

Nišlija Stojan Nikolov (30), koji je 1. aprila ove godine vozilom "opel astra" usmrtio Milicu Petrović (27), njenu rođenu sestru Mariju (24) i biciklistu Svetislava Tonića (82), danas je na suđenju pred Višim sudom u potpunosti priznao delo koje mu se stavlja na teret. Nikolov, inače profesionalni vozač, kretao se brzinom od 85 kilometara na čas, iako je maksimalna dozvoljena na toj deonici 50, usled čega je izgubio kontrolu nad kolima i prešao u suprotnu kolovoznu traku.

Pravda za Mariju, Milicu i deda Svetu: Stojan Nikolov uskoro pred sudom, podignuta optužnica protiv vozača koji je usmrtio troje

Prilikom naglog manevra u nameri da se vrati u desnu, najpre udario biciklistu, a zatim i devojke koje su bile na autobuskom stajalištu, odbacivši ih u radnju sa keramikom. Utvrđeno je da je Nikolov u krvi imao 1.98 promila alkohola, što ga je, prema oceni veštaka, činilo nesposobnim da bezbedno upravlja vozilom.

Stradale sestre Foto: Telegraf

- Želim da izrazim iskreno saučešće porodicama nastradalih, sve bih dao da vratim vreme unazad. Tog dana je trebalo da ja poginem... Od tada ne mogu da spavam, imam košmare, jedem jednom dnevno.... Tražio sam da mi u pritvor dovedu sveštenika ali mi to nije omogućeno – rekao je vozač optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Suđenju je prisustvovao Slobodan Petrović, otac stradalih studentkinja, ali ne i majka Zora koja je zbog teškog psihičkog stanja na bolničkom lečenju. Neutešni čovek nije uputio nijednu ružnu reč čoveku koji mu je oduzeo obe kćeri.

Neutešni otac Foto: Telegaraf

- Meni od tog dana više nema života... Želim da zahvalim saobraćajnim policajcima i osoblju Urgentnog centra jer su učinili sve da spasu život mojoj deci što se nažalost nije desilo – grcajući u suzama govorio je u sudnici Slobodan.

Viši javni tužilac Aleksandar Kaličanin u završnoj reči je za Nikolova zatražio maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora zbog niza otežavajućih okolnosti na strani optuženog.

Svetislav Tonić stradao je na bicikli Foto: Telegraf

- Veštačenje je pokazalo da su kočnice na vozilu kojim je optuženi upravljao bile istrošene, te a ono nije bilo bezbedno za vožnju, što je on kao profesionalni vozač morao znati. Međutim, ustanovljeno je da zanošenje vozila nije nastupilo usled tehničke neispravnosti već zbog naglih manevara levo i desno pri brzini od 85 kilometara na čas pri čemu je vozač bio pod dejstvom alkohola. Predlažem 12 godina zatvora, jer su izgubljena dva mlada života, jer je stradao još jedan čovek, te zbog toga što je pod dejstvom alkohola seo u neispravno vozilo. Takođe, tražim da mu se izrekne mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina kao i da mu se produži pritvor – kazao je tužilac.

Punomoćnik oštećenih Snežana Stanković Conić upozorila je sud da pritvor treba produžiti, jer Nikolov osim srpskog ima i bugarsko državljanstvo što implicira opasnost od bekstva, te što je ovaj događaj izazvao veliko uznemirenje javnosti.

Izricanje presude je zakazano za 25. septembar.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Dora

  21. septembar 2018 | 19:32

  Moze 3x12

  31
  3

  Podelite komentar

 • Pravda

  21. septembar 2018 | 18:14

  Za tri teska ubistva sa predumisljajem(1.98%) dvanaest(12)godina zatvora je zaista sramotno.Hajde da se zapitamo koliko kosta jedan zivot ovom logikom 4godine po ubistvu...

  31
  4

  Podelite komentar

 • Ja

  21. septembar 2018 | 19:29

  Moja majka je otrovana. Ubica nije dobio ni dana zatvora. Bila sam mala da bih se osvetila. Sada ne mogu, jer trovač je umro. Da li bi trebala njegove potomke, koji nemaju veze sa tim? ŽIVOT JE OKRUTAN!

  29
  5

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA