Epilog tragedije u Preševu: Utvrđeno zbog čega je dečak (6) nasred časa pao sa stolice i preminuo

Učiteljica Iljfete Ibrahimi rekla je da se dečak do sada nije žalio i nije bilo poznato da ima zdravstvene probleme

  • 2

Šestogodišnji dečak F. K. iz sela Rajince kod Preševa, koji je pre dva dana preminuo na početku petog časa u Osnovnoj školi "Zejnelj Hajdini", umro je od infarkta, saopštilo je Više tužilaštvo u Vranju.

Mali F. K. je iznenada pao sa stolice u učionici škole u kojoj je ovog septembra počeo da pohađa prvi razred. To se dogodilo pred punom učionicom đaka i učiteljicom. Učiteljca, direktor i ostalo osoblje škole pokušali su da pomognu dečaku i odneli ga ambulantu koja se nalazi u sklopu škole, ali nisu uspeli da ga spasu.

Košmar u Preševu, dečak (6) umro na času: Njegovo telo na podu su videli drugi prvaci

Učiteljica Iljfete Ibrahimi rekla je da se dečak do sada nije žalio i nije bilo poznato da ima zdravstvene probleme.

Dečak je odjednom pao sa stolice, Foto-ilustracija: Pixabay

Direktor škole Šukri Imeri dodaje da su dečaka odneli u školsku ambulantu, gde mu je pružena prva pomoć i gde su lekari svim snagama pokušavali da mu pomognu. Oni su 20 minuta pokušavali da reanimiraju prvačića. Ubrzo su na lice mesta došli i lekari iz Doma zdravlja u Preševu koji su, nažalost, samo mogli da konstatuju smrt.

Prema rečima direktora škole, lekari su konstatovali da je dečak imao srčani udar - infarkt, a to je povrđeno i u Višem tužilaštvu u Vranju, prenosi Blic.

Tužilac Danijela Trajković rekla je da je dečak umro zbog problema sa srcem. Iz tužilaštva su pojasnili da su lekari iz Doma zdravlja konstatovali prirodnu smrt, tačnije da je dečak umro od infarkta, zbog čega nije naložena obdukcija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    13. oktobar 2018 | 12:17

    Boze mili pa zar tako malo dete srce da izda, tragedija.

  • Peeđa iz Novog Sada

    13. oktobar 2018 | 18:49

    Pretpostavljam da je u pitanju aneurizma, nesrastanje otvora u srčanom mišiću kojim dečije srce dobija krv od majčinog do rođenja. Taj otvor normalno sraste u prvoj godini života, a kada se to ne desi, dolazi do mešanja venske i arterijske krvi, koja postepeno dovede do ovakvog ishoda. Može da se otkrije ultrazvučnim pregledom srca, ali često, ako je mala i ne prouzrokuje tegobe, ne primeti tokom celog života. Mojoj supruzi nedavno je otkriven blaži oblik aneurizme u 53. godini. Srčani je bolesnik od studentskih dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA