≫ 

Dva suda prekršila zakon u korist Luke Bojovića: Šta to tačno znači za njega?

Vrhovni Kasacioni sud ovo je utvrdio na zahtev za zaštitu zakonitosti Tužilaštva za organizovani kriminal

  • 7

Vrhovni Kasacioni sud utvrdio je da su Specijalni sud i Apelacioni sud kršili zakon u korist Luke Bojovića kada su ga oslobodili po optužnici za tri ubistva iz 2004. godine, saznaje "Blic".

Vrhovni Kasacioni sud ovo je utvrdio na zahtev za zaštitu zakonitosti Tužilaštva za organizovani kriminal.

- Utvrđeno je da je pravosnažnim presudama Posebnog odeljenja i Apelacionog suda u korist okrivljenih Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića povređen Zakon o krivičnom postupku član 438 stav 2, tačka 1,2,3 i člana 358 u vezi člana 237 i člana 451 - kaže izvor "Blica".

Luka je u zatvoru u Španiji; Foto: Profimedia/AFP

Naime, Luka Bojović 2015. godine oslobođen je optužbi za ubistvo da je kao vođa Zemunskog klana 2004. godine organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorgu, kao i da je učestvovao u atentatima na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića zvanog Šok kada su ubijeni njihovi telohranitelji. Godinu dana kasnije, oslobađajuću presudu Specijalnog suda potvrdio je i Apelacioni sud.

Kako piše "Blic", ovo je konstatacija Vrhovnog Kasacionog suda, ali ona ne znači da će se Luki Bojovići ponovo suditi zbog ovih ubistava. Međutim, postoji mogućnost da će se ispitivati odgovornost sudija Specijalnog i Apelacionog suda za koje je utvrđeno da su kršili zakon u korist Bojovića.

Bojović se nalazi u Španiji na izdržavanju kazne zatvora.

Ovde je likvidiran kum Luke Bojovića

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    22. novembar 2018 | 06:47

    da li se to mozda naziva korupcija? ako nije korupcija onda je iznudjivanje. ovakvih sudija imash na stotine . srbija nije pravna drzava , jer da jeste sudije bi dobile kaznu zatvora. ali ovako bice samo istrage koja nece biti dovedena do kraja.

  • Banne

    22. novembar 2018 | 07:40

    Vrlo je problematicno znanje nasih sudija. To vazi i za sudije Kasacionog suda. Oni bi bili izuzetak, da su na tu poziciju dosli pravedno, po svojoj strucnosti i dobrom radu. Skoro svaka presuda ima ima nedostatke, sto je prosto nemoguce, ako rade po istim zakonima.

  • Sasa M.

    22. novembar 2018 | 06:46

    "Postoji mogućnost da će se utvrđivati odgovornost sudija ..." Ta mogućnost ne sme da postoji nego SE MORA utvrditi odgovornost tih sudija. I mora im se odrediti zatvorska kazna i doživotna zabrana rada i u pravosuđu i u struci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA