≫ 

Isplivali novi detalji smrti bračnog para iz Subotice: Odsekao glavu supruzi jer je htela da ga ostavi?

Nastavljena istraga smrti Dragana (53) i Svetlane Zolnajić (46) iz Subotice, za kojima se tragalo nedelju dana

  • 4

Ljubomora je, po svemu sudeći, "povukla" obarač Dragana Zolnajića (46) iz Subotice, koji je najpre presudio svojoj supruzi Svetlani (53) a onda i sebi.

Supružnici, za kojima se nedelju dana tragalo, pronađeni su u sredu na dva različita mesta. Svetlanin leš pronađen je u šahtu jednog voćnjaka između Subotice i Palića, a ranjeni Dragan u podrumu kuće svog bivšeg šuraka.

U javnosti se može čuti da je Svetlana duže vreme radila u Sloveniji, gde je upoznala drugog čoveka.

- Navodno je bila odlučna da to saopšti Draganu i kaže mu da se neće više vraćati u njihov dom - rekao je za "Novosti" izvor blizak istrazi.

Čovek sa kojim ima troje odrasle dece to očigledno nije mogao da prihvati, te je smišljeno odlučio da presudi i njoj i sebi. Kada je, pak, to i učinio još uvek se ne zna.

Svetlani se svaki trag izgubio 16. novembra, a njemu četiri dana kasnije, posle čega je porodica prijavila nestanak policiji.

Za ovim parom se tragalo sedam dana; Foto: Privatna arhiva

- Dragana su pronašli u sredu oko pola jedan, kada je domaćica počela da sprema letnju kuhinju i stepenište koje vodi do podruma. Čisteći žena je primetila nepoznate patike, a onda i deo noge - pričaju komšije porodice Vujković Lamić iz Ulice Petra Horvackog.

IZJAVE PROVERAVA POLIGRAF

Policija za sada ne daje više informacija o ovoj tragediji, jer se, kako kažu, radi iscrpna istraga. Kako pišu "Novosti", izjave pojedinih članova Draganove porodice proveravaju se na poligrafu.

Pola sata pre toga sedeli su u kuhinji i pričali, ali niko ništa nije primetio. Nije se ni pucanj čuo jer su domaćini uključili kruparu koja je brujala.

- Prava je sreća što ga niko od dece nije pronašao, imali bi traumu za ceo život. Često smo ga viđali ovde. Iako mu je sestra razvedena, bio je u dobrim odnosima sa šurakom, koji je izuzetno dobar i vredan čovek. Dolazio je i kada je već Svetlana bila nestala, ali je govorio da je otišla kod dece u Novi Sad. Nosio je čak rozi telefon, verovatno njen - rekle su komšije za "Novosti".

Foto: Privatna arhiva

Čim su videli Dragana u krvi, porodica je pozvala hitnu pomoć i policiju. Dok su se Draganu borili za život u subotičkoj Opštoj bolnici, policija je "češljala" ceo grad. Svetlanino telo pronađeno je u šahtu u voćnjaku gde je Dragan godinama radio. Bilo je uvijeno u ćebad i papire i prekriveno gomilom jabuka.

- Pretpostavlja se da se zločin nije desio tu, već da je telo doneto. Zbog položaja tela žene nije bilo moguće utvrditi način smrti - saznale su "Novosti" od izvora bliskih istrazi.

Za sada nema naznaka da je bilo pomagača, a po svemu sudeći u pitanju je porodično nasilje. Više detalja o načinu i vremenu smrti daće obdukcija.

VIDEO: Objaviti pun identitet svih nasilnika nad ženama i decom

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA