≫ 

Upucan i sestrić Dare Bubamare: Stefan je ranjen u sačekuši u kojoj je ubijen Vladimir Roganović, član kavačkog klana

Nakon pucnjave, oni su ostali da leže na zemlji, a napadač se ubrzo odvezao kolima

  • 6

Stefan Vilotijević (22), koji je ranjen danas u pucnjavi u centru Beča, preživeo je napad. Mladić se uspešno oporavlja, van životne opasnosti je, svestan je i govori. U vatrenom obračunu likvidiran je Vladimir Roganović, koji slovi za člana kavačkog klana.

Vest da je Vilotijević preminuo potvrdila je pevačica Dara Bubamara, kojoj je ubijeni bio sestrić.

Inače, Stefan Vilotijević, najmlađe je dete Kićuna Vilotijevića, koji je važio je za najuticajnijeg crnogorskog bosa u Novom Sadu tokom tmurnih devedesetih godina prošlog veka.

Ubijen u novosadskom naselju Liman u julu 1999. godine. Na njega je pucano u sačekuši ispred kafića "Kaskada" dok je sedeo u svom "audiju". Tada je podlegao povredama, a u pucnjavi je ranjen i jedan njegov rođak.

Vest da je Vilotijević preminuo potvrdila je pevačica Dara Bubamara, kojoj je ubijeni bio sestrić Foto: Tanjug/AP

Ovo ubistvo zvanično je najstarije nerešeno ubistvo u Novom Sadu. Nakon pucnjave otvorena je istraga, a sumnjalo se bi se razlog za ubistvo Kićuna mogao tražiti u sukobu sa porodicom Radulović. Spekulisalo se i da je ubistvo "rad" tadašnje Službe Državne bezbednosti, ali to nikada nije dokazano.

Stefanov rođeni brat Filip, bio je dobro poznat policiji, pre nego što je ubijen 2015. godine sa samo 25 godina. Još 2014. godine, godinu dana pre ubistva imao je 16 krivičnih prijava.

Filip Vilotijević Foto: MUP

Povezivan je sa raznim krivičnim delima još od maloletničkih dana, međutim, jedino je pravosnažno osuđen zbog pucnjave na beogradskom splavu "Džast Vanila" koja se dogodila 2013. godine. Tada je Vilotijević u društvu Vukašina Cmiljanića pripucao na splavu.

Tom prilikom ubijena je Tamara Radulović (29), devojka koju je pogodio zalutali metak. Zbog tog dela osuđen je Cmiljanić, a Vilotijević je osuđen na dve i po godine zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti, jer pucao u pod.

Kićun Vilotijević ima i ćerku. Jelena Vilotijević Lalušić (27) dobila je nanogicu kada je uhapšena pod sumnjom da se bavila preprodajom narkotika.

VIDEO: U toku je velika reorganizacija narko-biznisa: Klanovi se bore za prevlast, ubistva su sve češća

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja*

    22. decembar 2018 | 08:59

    Jel to samo zato sto je rodjak doticne,mislite da je bitno za ovaj narod..Bas smo potreseni

  • Vukodlak

    22. decembar 2018 | 08:54

    Ko sa davolom tikve sadi uvek mu se radi o glavi .Steta ,mladi ljudi da tako rano zavrsavaju. NEMOJ PA SE NEBOJ.

  • Sofronije

    22. decembar 2018 | 07:45

    Sve neki fini ljudi,prosto sam iznenadjena da im se ovako nesto desilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA