≫ 

Saslušanje vozača autobusa "Niš ekspresa" posle oporavka: Sada ga čuva policija, a kažu da ga čeka krivična prijava

- Ne možemo da nastavimo sa procesom dok se vozač ne oporavi da može da daje izjavu - kaže tužilac Saša Đokić

  • 17

Osnovni javni tužilac Saša Đokić kaže da će protiv vozača autobusa "Nišekspresa", koji je udaren na pružnom prelazu u selu Donje Međurovo kod Niša, biti podneta krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti sa smrtnim ishodom, navode Novosti.

- Uviđaj je obavljen, ali ne možemo nastaviti sa procesom dok se vozač ne oporavi da može da daje izjavu. On je pod nadzorom policije i prati se njegov oporavak - kaže tužilac Saša Đokić.

Od siline udara, autobus je prepolovljen, Foto: Telegraf.rs

U preduzeću "Nišekspres", gde ovaj vozač radi poslednjih 15 meseci, kažu da je bio psihički i fizički zdrav za obavljanje ovog posla. Svoje tvrdnje zamenik generalnog direktora Novica Tasić dokumentovao je medicinskom dokumentacijom. Tasić tvrdi i da je vozilo bilo tehnički ispravno.

VIDEO Rebić: Do železničke nezgode najverovatnije je došlo zbog propusta vozača autobusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratnik

    22. decembar 2018 | 15:54

    Pricao mobilnim telefonom dok se priblizavao prelazu?! Ako se dokaze da je to istina,treba ga osuditi na maksimalnu kaznu

  • Putin R.S

    22. decembar 2018 | 16:05

    Pricaju putnici da je gledao u telefon kada se to desilo. Kolika je njegova krivica, tolika i od zeleznice zbog ne postavljanja rampe i to celom sirinom puta da ne bi obilazili.

  • Nis

    22. decembar 2018 | 15:52

    Nema sta njega da ceka gde zavrsava toliki novac od raznih nameta pri registraciji vozila, drumarina i sl ? Vozacu je doboljno sto ce dok je ziv nositi decu na dusi zbog toga sto neko ne zeli da novac gradjana ulozi u bezbednost saobracaja ! Pruzni prelaz nije bio bezedan za saobracaj pa neka odgovaraju oni koji su krivi za to. Zasto smo mi gradjani potpisivali peticiju da se taj prelaz obezbedi kako zakon nalaze ? Sta su preduzeli nadlezni nakon te peticije ? E sad fino oni su glavni krivci i niko vise jer su upozoreni na vreme pre ovoga !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA