Ekskluzivni snimak, dva isečena važna momenta tuče u Vranju: Šta je prethodilo prebijanju maloletnika i zašto se smeju na kraju?

Vlasnik kafića "Gajba" kaže da su njegovi zaposleni pretrpeli strah, da im je prećeno nožem, da su maltretirani, kao i da su S. D. i V. V. lomili inventar u kafiću

  • 72

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju podnelo je krivičnu prijavu protiv S. D. iz Vranja, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, nakon dešavanja u kafiću "Gajba" 13. januara ove godine.

Čitav slučaj uznemirio je vranjsku i srpsku javnost, nakon objavljivanja snimaka, i to jednog gde se vidi malteretiranje konobara u kafiću od strane S. D. i njegovog maloletnog gruga V. V. (16), a zatim i drugog gde se vlasnik kafića Miša Stojmenović, sa svojim drugom D. A., pripadnikom žandarmerije, u blizini ovdašnje gimnazije u tuči razračunava sa onima koji su mu demolirali kafić.

Milica Petković, v.d. osnovnog javnog tužioca, kaže da je po prijavi tuče između više NN lica na igralištu Gimnazije "Bora Stanković", nakon operativnog rada policije, tužilaštvo obavešteno o događaju u kafiću "Gajba", koji je prethodio tuči na igralištu.

- Naloženo je prikupljanje dokaza, obavljanje razgovora sa zaposlenima u kafiću "Gajba", i nakon uvida sa video zapisa sa kamera u kafiću, naloženo je podnošenje krivične prijave protiv S. D. iz Vranja, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje.

PU je 28. januara podnela krivičnu prijavu protiv S. D. iz Vranja protiv krivičnog dela nasilničko ponašanje, jer je osumnjičeni vršenjem nasilja prema drugom, drskim i bezobzirnim ponašanjem, značajnije ugrozio spokojstvo oštećenih konobara i svedoka u kafiću.

Miša Stojmenović, Foto: S. T.

U toku je postupak dokaznih radnji, tačnije, upućen je poziv osumnjičenom za saslušanje - pojašnjava Petkovićeva.

Sa druge strane Miša Stojmenović, vlasnik kafića "Gajba", kaže da su njegovi zaposleni pretrpeli strah, da im je prećeno nožem, da su maltretirani, kao i da su S. D. i V. V. lomili inventar u kafiću.

On dodaje i da njegov prijatelj D. A., nije vlasnik kafića kako su preneli pojedini mediji i kako se priča u javnosti, kao i da postoji duži snimak tuče kod gimnazije, gde se vidi kako D. A. pretresa maloletnika i njegovog druga i pokušava da im uzme nož.

- Kafić nije radio ujutru, konobari su došli na posao, tu je bila čistačica, kada su u kafić upali V. V. i S. D. i počeli da ih malteriraju.

Nju su terali da pije viski, vadili su nož, lomili šolje, bacali stolice…

Konobari su zvali policiju, koja je došla, pa izašla. Zaposleni su zvali i mene i ja sam došao da vidim šta se dešava.

Konobar Nikola Jovanović, Foto: S. T.

Usput sam zvao i prijatelja žandarmerca D. A., jer sam obavešten da jedan od mladića ima nož. Zvao sam i policiju, nije mi bila namera da ikoga tučem i da pravdu uzimam u svoje ruke - navodi Stojmenović.

Konobar Nikola Jovanović, kaže da kad je došao na posao svi su bili u šanku i uplašeni zbog onoga što im se dešavalo.

- Zvao sam Mišu, zvali smo policiju. Dvojica nasilnika počinju da me jure, ja krećem da bežim u park, jer sam shvatio da imaju nož. Nije mi jasno zbog čega policija nije reagovala drugačije i privela ih - priča Jovanović.

Stojmenović i njegov prijatelj polaze da vide gde je konobar, strahujući da će ga mladići pretući.

Kafić "Gajba", Foto: S. T.

- Ja sam na saslušanju sve priznao. Tačno je da sam ih tukao, ali ne brutalno, nego nekom trulom i tankom letvom koju sam pokupio u dvorištu i koja se nakon jednog ili dva udarca slomila.

Moj prijatelj ga nije ni udario, jednog od njih, već samo pretresao.

Postoji duži snimak gde se vidi kako D. A. pretresa jednog od njih da mu uzme nož, kao i da oni nakon tuče ustaju, jedan drugog grle i uz smeh napuštaju dvorište - priča Stojmenović.

Inače, mladići koji su demolirali kafić u Vranju, poznati su po tučama, a samo u Brankovoj ulici, gde se nalazi veliki broj kafića, bilo je tri prijave na njihov račun.

Istraga u ovom slučaju nije završena i još uvek traje prikupljanje dokaza.

Na najnovijem video-snimku, koji se nalazi na samom početku teksta, možete videti dva važna detalja tuče koja je uzburkala Vranje, a koji na do sada viđenim snimcima nisu prikazani: pretres maloletnika od strane pripadnika žandarmerije, kao i trenutak kada mladići ustaju i odlaze sa mesta okršaja.

Na ovom snimku lica maloletnika su zamućena, ali na originalnom se može videti kako se smeju i međusobno bodre nakon okršaja.

(S. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bugarin

    28. januar 2019 | 16:33

    Digla se buka jel su tatini sinovi. Malo su dobili batina. Trebalo je više da dobiju.

  • Boris

    28. januar 2019 | 16:27

    Ostavite ljude na miru...naravno da ce da brane svoje vlasnistvo...pa sta ako je covek zandarm...dosao je da zastiti prijatelja od MANIJAKA SA NOZEM...NEMOJMO ZAMENJIVATI TEZE...ljudi su se iskintrolisali...mogli su daniz izgaze da ne ustanu nikad vise..dokle bre da se sklanjamo nakazama i manijacima...

  • Mladic

    28. januar 2019 | 16:36

    Kakvi mladici To su klosari prve kategorije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA