Bio je omiljeni foto-reporter, a onda ga je ubio pijani vozač: Suđenje kasni skoro 2 godine, porodica je očajna

Dragija nema i iako još uvek ne možemo da se pomirimo sa tim, trudimo se da vodimo normalan život

  • 3

Porodica Dragog Stojkovića (53), fotografa iz Prokuplja, koji je kao pešak tragično stradao nakon saobraćajne nezgode 4. juna 2017. godinesve je očajnija, jer slučaj nije ni krenuo da se rešava. Problem je što jedan od dvojice optuženih izbegava da se pojavi na ročištu, pa iako je predmet formiran, od suđenja za sada nema ništa. U Višem sudu u Prokuplju kažu da je poslednji put odloženo jer je optuženi dostavio da mora na operaciju!

- Sudija je tražio da se dostave nalazi i da se utvrdi da li je i od čega operisan - potvrdila nam je portparol Višeg suda u Prokuplju Aleksandra Tasković.

Stojkovićeva supruga Ljljana kaže da su potpuno očajni i da im je svaki dan sve teže, jer se ne mrda sa mrtve tačke.

- Dragija nema i iako još uvek ne možemo da se pomirimo sa tim, trudimo se da vodimo normalan život. I onda dođe obaveštenje iz suda, opet sve proživljavamo, ali nam snage daje nada da će vinovnici nesreće biti kažnjeni. Onda sledi odlaganje i tako evo već više od godinu dana. ne vrtimo se u krug, već ne mrdamo sa mrtve tačke - očajna je Ljiljana.

Foto: Telegraf

Dragi Stojković je teško povređen u saobraćajnoj nezgodi 4. juna u prokupačkom naselju Plehane kuće, kada je stajao na trotoaru snimajući, kao fotograf, svadbenu kolonu. U jednom trenutku D.M.(70) iz okoline Blaca koji je imao, kako je utvrđeno 1,4 promila alkohola u krvi, počeo je vozilom marke „jugo“ da pretiče svadbenu kolonu i udario u prvo vozilo u njoj koje je započelo skretanje. Odbio se o to vozilo i udario Stojkovića, koji je od siline udarca odleteo u stranu. Posle mesec dana borbe za život Stojković je preminuo 7. jula u niškom Kliničkom centru.

Nakon toga je prvobitna klasifikacija krivičnog dela preinačena u teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a za ovo delo zaprećena je zatvorska kazna od dve do 12 godina. Pored D.M. optužen je i vozač M.M. koji je bio za volanom prvog vozila u svadbenoj koloni.

Prvo policija nije mogla mesecima da pronađe D.M. a onda je ustanovljeno da je nakon što je tim istim „jugom“ napravio ponovo haos u centru Prokuplja i razbio žardinjere kada je bez policijske dozvole uzeo svoja kola sa mesta na kojem se ono našlo nakon stravične nesreće, završio u Bolnici za psihijatrijske bolesti u Toponici kod Niša.

U novembru je trebalo da ga niška policija dovede na suđenje, ali ga „nisu našli na prijavljenoj adresi“, odnosno nisu ga tražili u bolnici. Odloženo je za kraj decembra, kada se opet nije pojavio, pa ponovo dolazi do odlaganja 24. januara jer je 22. januara sudu u Prokuplju dostavljeno da mora na operaciju.

Foto: Telegraf

- I tako jednog dedu ne mogu da ispitaju mesecima. Polako sumnjam u sve. Nije mi jasno šta može toliko da koči da se uzme jedna obična izjava. Koliko se odugovlači pokazuje i to što su tri meseca veštačili njegovo psihičko stanje i na kraju je ustanovljeno da može da svedoči, odnosno da se pojavi na sudu- dodaje Ljiljana.

Ona dodaje da je D.M. nekada bio sudija, odnosno da se bavio tim poslom i da sumnja da vešto koristi svoje znanje i izbegava suđenje.

U Višem sudu u Prokuplju kažu da je naloženo da se dostavi medicinska dokumentacija o poslednjem izgovoru okrivljenog i da se nadaju da će konačno da započne ovo suđenje.

Dragi Stojković, koji je radio kao fotoreporter u Topličkim novinama, bio je omiljen među kolegama, a bukvalno ne postoji osoba u gradu koja ga nije znala po dobru. Zato je njegova tragična smrt duboko potresla ceo grad.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rados

    29. januar 2019 | 23:20

    Zasto kasne dve godine kakva je ova drzava vucicu objasni nam to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA