• 8

Isprebijali novinara kada je pokušao da izveštava sa protesta u Valjevu, a sada su uhapšeni!

Novinar je izveštavao sa javnog skupa ispred zgrade Gradske uprave u Valjevu

  • 8

Pripadnici Policijske uprave u Valjevu uhapsili su M. G (56) i B. P. (65) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Oni se sumnjiče da su juče fizički napali novinara Marka Aćimovića ispred zgrade Gradske uprave u Valjevu i zadali mu više udaraca kada je pokušao da izveštava sa javnog skupa koji se održavao na pomenutoj lokaciji.

Osumnjičeni su privedeni u prostorije Osnovnog javnog tužilaštva, i nakon saslušanja kod tužioca, sprovedeni su kod sudije za prethodni postupak kako bi isti doneo odluku, a povodom predloga osnovnog javnog tužioca za određivanje pritvora osumnjičenim licima.

Uz reči "Ko si ti? Ko si ti, izvinjavam se?", prilazi novinaru, a potom poziva svoje saborce rečima "odi vamo" i tada novinaru prilazi još ljudi. Nastaje guranje i koškanje, interveniše policija, a Bradić onda jednog od policajaca pita: "Ko je ovaj!? Šta traži on ovde?".

NEĆU DA SE POMERIM

Čuje se potom novinar koji pita policajca "Jesi video da me udario nogom u stomak?" i "Neću da se pomerim!".

Napad se dogodio u Karađorđevoj ulici ispred Gradske uprave, tokom protesta Udruženja boraca rata od 1990. godine, koje traži ostavku gradonačelnika Valjeva.

VIDEO: "Žuti prsluci" premlatili novinara, policija ga jedva izvukla

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Valjevo

    Valjevo se budi polako, a kad se probudi???

  • Nemanja

    Ljudi treba da shvate da ne mogu dve strane normalno da komuniciraju ukoliko postoji nasilje. Džabe su tukli, i napali novinara.

  • Bilja

    Strašno šta se danas dešava novinarima.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima