≫ 

Miloš je ubio brata u dvorištu škole, a sad sklapa sporazum da dobije manju kaznu: Tragedija u Kaluđerici zbog koje se naježila Srbija

Tragedija se dogodila u aprilu 2014. u dvorištu osnovne škole u beogradskom naselju Kaluđerica

  • 10

Pola decenije posle tragedije i petogodišnjeg postupka pred Višim sudom u Beogradu, Miloš Jakovljević (21), koji se teretio da je ubio svog šesnaestogodišnjeg brata Marka, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom na dve godine zatvora! Da li će to prihvatiti i sud, znaće se 27. marta.

Tragedija se dogodila u aprilu 2014. u dvorištu osnovne škole u beogradskom naselju Kaluđerica. Oba brata su bila sa društvom. Miloš je uzeo u ruke pištolj koji je jedan njegov drug doneo i iz nepažnje pritisnuo obarač. Ispalio je jedan jedini hitac koji je pogodio u grudi Marka, dok je na kapiji škole razgovarao sa drugaricama.

Marko je pao, a Miloš, videvši šta se dogodilo, pokušao je da pomogne bratu. Nažalost, Marko je ubrzo preminuo.

Miloš Jakovljević je uhapšen i teretio se za teško ubistvo za koje zakon predviđa do 40 godina zatvora. Prošlog meseca tužilaštvo je izmenilo i preciziralo optužnicu. Tako se Miloš sada tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti i neovlašćeno posedovanje vatrenog oružja.

Tragedija se dogodila u aprilu 2014. u dvorištu osnovne škole u beogradskom naselju Kaluđerica Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Optuženi Miloš Jakovljević je zbog ubistva brata proveo 13 meseci u pritvoru. Ukoliko sud bude prihvatio njegov sporazum sa tužilaštvom, ostaje mu još 11 meseci zatvora.

- Nisam hteo da ubijem svog brata Marka - ispričao je Miloš u sudnici, kroz suze.

Međutim, nakon smrti dečaka pojavile su se informacije i da je brat upucao u brata zbog ljubomore.

TUŽNA SUDBINA

- Tužna je sudbina naše porodice. Jedan sin mi je u grobu, drugi na optuženičkoj klupi. Našeg Marka ništa više ne može vratiti. On će živeti dokle god smo mi živi, a za Miloša ćemo se boriti, da ne izgubimo i drugo dete - rekao je Goran Jakovljević.

VIDEO: U centru Beograda pronađeno beživotno telo muškarca

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The Spatula

    8. februar 2019 | 16:44

    Ovaj mali je slucajno ubio brata i vi bi da ga osudite na 40 godina. Pre par godina u Cacku, namerno ubistvo, smisljeno, planirano, i digovor tj dil sa sudom i par godina! Kada ce u ovoj zemlji zakon biti jednak za sve? Naravno, mali je kriv, kao i drugi sto je doneo pistolj. Ali njemu veca robija ne treba, nego sto je ubio rodjenog brata!

  • Viki

    8. februar 2019 | 12:10

    Kako moze biti tesko ubistvo ako je slučajno opalio pistolj?

  • Pera

    8. februar 2019 | 14:27

    Treba i vise da dobije,zasto je uzimao pistolj u ruke a zubi mu jos izrasli nisu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA