Uhapšen direktor leskovačke bolnice zbog trgovine uticajem: Sumnja se da je menjao konkursnu dokumentaciju i zaradio favorizujući beogradske firme

U stanu direktora bolnice policija je našla 22.200 evra, 3.500 franaka i 400 američkih dolara

  • 8

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu N. D. uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

Direktor bolnice uhapšen je zbog sumnje da je menjao konkursnu dokumentaciju u javnoj nabavci za održavanje higijene, kako bi favorizovao dve beogradske firme.

Kako se navodi, uhapšena je i njegova saradnica zbog zloupotrebe službenoj položaja, kao i jedan od vlasnika jedne od tih firmi iz Beograda za podstrekivanje krivičnog dela trgovina uticajem.

U stanu direktora bolnice policija je našla 22.200 evra, 3.500 franaka i 400 američkih dolara, javio je RTS.

Akciju hapšenja sproveli su pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu i BIA.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pero

    8. februar 2019 | 19:01

    Da se još i ispita u Leskovcu u opštoj bolnici tender za zamenu stolarija novom PVC,što je namestio Mesko svojim sestricima iz Pecenjevca i još mnogo toga u vezi takvih sličnih tendera...

  • Grin

    8. februar 2019 | 17:53

    Bravo tako i treba najviše korupcije definitivno po bolnicama a naročito u Leskovcu,najmanja tarifa od 50eur pa na gore,u Le niko te ne gleda ako ne staviš doktoru u djep koji dinar,a pogotovo ovi što rade na ginekologiju i načelnica ginekogiju,to su blago rečeno lesinari prvo te ispitaju gde i šta radis pa onda te pitaju za stanje i šta ti treba...

  • Не браним никога.

    8. februar 2019 | 17:48

    ШТА БИ СЕ НАШЛО У "СТАНОВИМА " ПОЛИТИЧАРА, ОСТАЋЕ ВЕЧИТА ТАЈНА. ТО СУ ЗАШТИЋЕНИ БЕЛИ МЕДВЕДИ, ОНИ МОГУ СВЕ. У ФАЗОНУ " ВРАНА ВРАНИ НЕ ВАДИ ОЧИ", И ЗАТО " ВОЗИ" МИШКО.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA