Pušten i drugi osumnjičeni za nošenje vešala na protestima: Viši sud mu ukinuo pritvor

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je krivično vanpretresno veće suda usvojilo žalbu odbrane na rešenje sudije za prethodni postupak, kojim je S. G. bio određen pritvor do 30 dana

  • 63

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor S.G, osumnjičenom da je sa jednim maloletnikom nosio vešala na protestu "1 od 5 miliona", 2. februara u centru Beograda.

Maloletnom N.P. krivično vanraspravno veće suda je ukinulo pritvor prošle sedmice, usvojivši žalbu njegovog advokata, ali ga je stavilo pod nadzor organa starateljstva.

Obojica će se u daljem postupku braniti sa slobode, povodom sumnji tužilaštva da su izvršili krivično delo rasna i druga diskriminacija.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je krivično vanpretresno veće suda usvojilo žalbu odbrane na rešenje sudije za prethodni postupak, kojim je S. G. bio određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti da će uticati na svedoke i ponoviti krivično delo.

Tom odlukom osumnjičenom S. G. je ukinut pritvor u kojem je bio nedelju dana i popodne će biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    11. februar 2019 | 18:29

    Dok pustamo svakog da radi sta hoce bice samo podsticaj za nasilje i to ne samo verbalno.

  • Tijana

    11. februar 2019 | 18:29

    Nosenje vesala u danasnje vreme zaista zasluzuje osude i kazne....jedino to ocekujem od nadleznih institucija!

  • Zika

    11. februar 2019 | 19:35

    Svako ko nosi vesala i zalaze se za neke ideje koje pripadaju mracnom i svirepom srednjem veku treba da odgovara.Odluka suda nije na mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA