Ko je kriv za stravičnu smrt mladića u Domu za lica ometena u razvoju? (FOTO)

Pokrenuta je policijska istraga, izveštaj je prosleđen Višem javnom tužilaštvu na dalјe postupanje i čeka se izveštaj o obdukciji

  • 9

Smrt mladića Stevana Đorđevića (25), koji je preminuo pri dolasku u bolnicu iz Doma za smeštaj odraslih lica ometenih u razvoju, prošla je i policijsku istragu.

Nesrećni momak je iz ustanove u blačkom selu Trbunje hospitalizovan sa telesnom temperaturom od 25 stepeni i imao je masnice po rukama i nogama.

Kako nam je rečeno u Policijskoj upravi u Prokuplju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplјu, postupili su po prijavi da je u Urgentni centar dovezen muškarac sa promrzlinama.

- Policija je preduzela sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, a nakon toga prosledila izveštaj Višem javnom tužilaštvu na dalјe postupanje - kako su istakli za Telegraf.

Strašni uslovi u domu; Foto: Telegraf

- Da li će biti daljih koraka zavisi od obdukcijskog izveštaja i čeka se da on stigne - kazala nam je zamenik tužioca Vušeg tužilaštva u Prokuplju, Sonja Paunović.

Roditelji su posetili sina četiri dana pre nego što je umro i nisu primetili da je teško bolestan. Stvari su se naglo iskomplikovale i sada im ostaje samo da čekaju šta će reći toksikološki nalazi obdukcije, za koje je potrebno dva meseca.

- Pozvao sam Dom u Blacu 31. januara oko 9 časova ujutru da se raspitam kako nam je dete. Redovno smo ga posećivali i brinuli o njemu koliko smo mogli u takvim okolnostima. Rekli su nam tada da je nešto bolestan i da će nam javiti uskoro šta se dešava. Ponovo sam pozvao oko 11 časova i tada sam saznao da nam je dete prebačeno za Prokuplje. Odmah sam se sa suprugom uputio tamo - kaže otac Žarko.

Roditelji su ga redovno posećivali; Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima, S. Đ. je bio živ kada su stigli, ali potpuno hladan.

- Bio je pokriven sa nekoliko ćebadi i u krevetu pored njega bile su plastične flaše napunjene toplom vodom, ali lekari nisu mogli da ga ugreju. Imao je simptome kao neko ko je celu noć proveo napolju, a naš sin je bio gotovo nepokretan. Kretao se samo uz tuđu pomoć, tako da to nije imalo logike. Nije mogao sam da napusti postelju - priča otac.

On objašnjava da je prostorija u kojoj su poslednji put boravili tokom posete bila topla, ali da ne zna kako je po sobama.

Stevan je sa modricama i niskom telesnom temperaturom došao u bolnicu; Foto: Telegraf

- Ne verujem da su ih pustili da se smrzavaju - zbunjen je Žarko, kome je patolog neznanično rekao da mu je sin umro od upale pluća.

Direktor doma Srđan Aničić ne želi da spekuliše o razlozima smrti dok ne budu gotovi rezutati obducije, a u prokupačkoj bolnici, gde je preminuo mladić, ističu da je dovezen u stanju velike hipotermije i besvesti.

(B.R./Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana

    22. februar 2019 | 21:45

    Je li uopšte moguće da neko živo biće preživi u ovoj sramotnoj RUPI više od deset minuta?! Strašno i sramotno.

  • kiza

    22. februar 2019 | 21:49

    vozač je uvek kriv.

  • Miroslava

    23. februar 2019 | 05:53

    Srednji vek. Strašno. Zar ovo nisu ljudi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA