≫ 

Dragoljub Simonović izašao iz pritvora: Sudija pritvor odredio samo dok se ne saslušaju svedoci

Na saslušanju u Tužilaštvu Simonovićev stranački kolega je pričao o političkim aktivnostima predsednika opštine Grocka i odnosu sa novinarom Milanom Jovanovićem

  • 18

Dragoljub Simonović, predsednik Opštine Grocka, osumnjičen da je naložio paljenje kuće novinara "Žig info-a" Milana Jovanovića, pušten je danas oko 10.35 iz pritvora na slobodu, saznaje "Blic". Simonović je od danas na slobodi jer su istekli razlozi zbog kojih mu je određen pritvor - a to je da ne bi uticao na svedoke u postupku.

Saslušanja o slučaju paljenja kuće novinara Milana Jovanovića nastavljena su juče i prekjuče pred Drugim osnovnim tužilaštvom, a među svedocima nalazi se i stranački kolega Dragoljuba Simonovića koji je pričao o liku i ponašanju predsednika opštine Grocka.

Na saslušanju u Tužilaštvu član Srpske napredne strane u Grockoj juče je pričao o političkim aktivnostima Dragoljuba Simonovića. Govorio je o njegovom odnosu prema neistomišljenicima, prenosi Blic i navodi da je svedok rekao kako je Simonović imao dozu bahatosti i nadmenosti, ali da nema saznanja o odnosu predsednika opštine sa novinarom Milanom Jovanovićem, čija je kuća, kako se sumnja, zapaljena po nalogu Simonovića.

Pored njega trebalo je da svedoči supruga policajca koji je ukazao na Simonovića, međutim ona je to odbila da učini.

Takođe, ispitan je i kriminolog policije koji je pričao o uzrocima požara i naveo da je u kući Milana Jovanovića bila temperatura od čak 1.300 stepeni, te i da zbog toga nije moglo više ništa da ostane.

Predsednik opštine Grocka, Dragoljub Simonović je uhapšen 25. januara ove godine-Foto: ATA Images

Saslušanja svedoka u slučaju paljenja kuće novinara nastavljena su i danas. Kako prenosi Blic, nakon što poslednji od njih bude saslušan, Simonović će se naći na slobodi.

Naime, uprkos predlozima tužilaštva da se Simonoviću odredi pritvor zbog bojazni da će ponoviti delo, veće Drugog osnovnog suda smatralo je da za to nema osnova, te je pritvor odredio samo dok se ne saslušaju svedoci. Samim tim, Dragoljub Simonović na slobodi će se naći već možda sledeće nedelje.

Podsetimo, Simonović je uhapšen 25. januara, a nešto više od mesec dana ranije uhapšeni su izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

Na saslušanju u Tužilaštvu, Simonović je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se sumnjiči a to je "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".

Video: Vučić o hapšenju Simonovića: U slučaj je upleten i policijski službenik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA