≫ 

Zavisnik napao doktorku u Novom Sadu: Davio je i udarao u grudi zbog metadona

Incident se dogodio zbog "navodnog nezadovoljstva pacijenta jer nije mogao da preuzme metadon uz pomoć elektronskog recepta"

  • 6

Pacijent Odseka za bolesti zavisnosti u ambulanti Doma zdravlja u Novom Sadu napao je psihijatra Milenu Golubski jer nije mogao da na osnovu elektronskog recepta preuzme metadon u apoteci, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove.

Napad na Milenu Golubski dogodio se u ponedeljak, 4. marta, u poslepodnevnim časovima, kada je pacijent R. K, koji je, kako se navodi, od ranije poznat policiji, fizički nasrnuo na doktorku koja je pala i zadobila lakše povrede.

Pacijent R. K. je od ranije poznat policiji, Foto: Profimedia/imageBROKER

Iz novosadskog Doma zdravlja su naveli da se incident dogodio zbog "navodnog nezadovoljstva pacijenta jer nije mogao da realizuje preuzimanje metadona uz pomoć izdatog elektronskog recepta u apoteci".

NAPAD NA SLUŽBENO LICE

- Iako je doktorka Golubski svim pacijentima objasnila trenutnu situaciju i zamolila ih za strpljenje, što su gotovo svi prihvatili, R. K. je fizički napao našu doktorku hvatajući je za vrat i udarajući je u grudi. Nakon brze intervencije policije nasilnik je udaljen i prema informacijama koje posedujemo, javni tužilac je ovo delo okarakterisao kao napad na službeno lice - navodi se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja su upozorili da se njihovi zaposleni konstantno suočavaju sa rizicima i ozbiljnim pretnjama.

VIDEO: Ovako izgleda kada se zapali 20 tona droge

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    8. mart 2019 | 22:51

    zamolila metadonske zavisnike da se strpe? pa narkotik im se upravo i daje da budu strpljeni do smrti i ne prave cirkus.

  • Medicinar

    9. mart 2019 | 09:12

    Zavisnike ova drzava leci besplatno(a to su sami izabrali),a bolesnu decu lecimo SMS ...to nikad necu razumeti

  • Ja

    9. mart 2019 | 07:03

    Sama zamisao uvodjenja metadonske terapije je:da oni pacijenti, koji su bezuspesno prosli sve vrste lecenja(bolnicka lezanja, ambulantna, savetovalista, komune za odvikavanje,itd..itd..),dobijaju terapiju,i da budu mirni, da ne cine krivicna dela, da ne unistavaju svoje porodice..Znaci, ako su vec bili kreteni u mladosti, da, sada, kada su u 30tim, 40tim, budu koliko-toliko korisni clanovi drustva, ili u najgorem, da ne odmazu. Medjutim, kod nas postoji jedan drugi problem: stalno se prica o Evropi..Mi bi evropski standard, evropske zakone..a bas ne bi i evropsko prihvatanje marginalizovanih grupa ljudi, kao sto su bivsi ovisnici..Tim momcima i devojkama(odnosno,vec mladim ljudima) je pri ulasku u metaonsku terapiju receno da nece biti diskriminisani, a sa diskriminacijom se upravo oni najvise i susrecu..I to, ne od obicnih gradjana, nego najvise od medicinskog osoblja, koje bi prvo trebalo da zna( za to su se skolovali)sta je ovisnost, i koja je to borba sa samim sobom..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA