≫ 

"Kao da smo ih sahranili, dva puta": Porodica, koju je bahati mladić pri 150 km/h udario kolima, ponovo proživljava isti pakao posle stravičnog snimka (VIDEO)

Lekari u Novom Pazaru su ih, kako kaže njihova ćerka, neodgovorno zbrinuli, a ženu otpustili uz ručno napisanu otpusnu listu

  • 5

- Dva meseca smo brinuli za tog dečka, isto koliko i za moje roditelje. Ali otkako je ovaj snimak objavljen, gde on brzinom od 150 km na sat ulazi u krivinu... Kao da smo ih jednom sahranili, pa onda opet, dok se on na mrežama hvali kako je vozio toliko brzo, a na kraju mu nije bilo ništa - priča za Telegraf.rs Sena T, ćerka bračnog para iz Crne Gore, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći na Kruševačkom mostu kod Novog Pazara.

Snimak bahate vožnje, gde vozač pri brzini od 150 km/h uleće u krivinu i direktno se sudara sa autom koji ide u suprotnom pravcu, zgrozio je pre dva dana region, a porodici Hadžić iz Rožaja otvorio stare duševne rane, dok one bukvalne, fizičke, još nisu zalečile.

Roditelji se još oporavljaju od stravičnog sudara Foto: Privatna arhiva

A nije im samo snimak pogoršao traumu od nesreće koju su pukom srećom preživeli.

- U svim medijima bilo je napisano da su povrede koje su zadobili i moji roditelji, i taj mladić lakše. Moji roditelji imaju 65 i 69 godina, rane im sporo zarastaju, nose midere, a ocu se pojavio hematom na nozi. I sada ide svaki dan u Hitnu pomoć da mu cede sukrvicu iz rane, a mi strahujemo da se ne nastane sepsa. Modrice su im se pojavile tek nakon nekoliko dana - čitavo telo bilo im je crno. Oboje imaju po nekoliko polomljnih rebara, naprsle pršljenove, slomljene grudne kosti, a mami je nagnječena jetra. Za 10-ak dana otac treba da ode na skener, tada ćemo znati više - rekla je Sena.

OTPUSNU LISTU NAPISALI RUČNO

Po njenom saznanju, mladić koji je jurio kolima i sudario se sa njenim roditeljima, proveo je 10 dana u komi, a tek su mu u Beogradu, u Institutu na Banjici, gde je operisao obe slomljene noge, otkrili da u plućima ima krv.

Otpusna lista za njenog oca je bila regularna Foto: Privatna arhiva

- Ljuti smo na novopazarske lekare, zbog njihove nemarnosti i neodgovornosti. Kada su pregledali moje roditelje, rekli su da nemaju nijedno slomljeno rebro, da bi posle saznali da ih je slomljeno devet. Posle onako teške nesreće otpustili su ih posle samo sata, a da ne pominjem da su sami plaćali injekcije i šta sve još ne. Oni jesu strani državljani, ali šta bi bilo da su siromašni i da nisu imali ni evra kod sebe? Pustili bi ih da umru? Ljuti smo na novopazarske lekare što ih nisu zadržali barem 24 sata. Mogli su imati unutrašnje krvarenje i umreti - pita se Sena.

Kap u čaši bile su otpusne liste.

- Koliko su profesionalni pokazuje i to da su samo mom ocu otkucali otpusnu, ali pošto nisu imali više papira, za moju majku su je napisali ručno. Da nije žalosno, bilo bi smešno - tvrdi ona.

Otpusnu listu za majku su napisali ručno Foto: Privatna arhiva

Koliko su teške povrede njihovih roditelja Sena i njen brat saznali su tek sutradan, kada su ih odveli kod lekara u Berane. Stariji par odmah je dobio uput kod ortopeda i hirurga, poslali su ih na skener, prepisali terapije, ali za njihov oporavak treba vremena.

SNIMAK SVE PREOKRENUO

Za sve ovo vreme porodica iz Rožaja se jednako brinula za svoje povređene, koliko i za mladića koji je vozio kola. Kako S.T.kaže, njegovi roditelji su sa njenim bili u kontaktu, čak su ih i posetili jednom prilikom.

- Mislili smo - mladost, ludost. Nesreće se dešavaju, saobraćaj je nepredvidiv. A onda se pojavio ovaj snimak! Celu noć nisam mogla da zaspim! Em se ponašati tako monstruozno, kao da hoće da ubije i sebe i druge, em onda pustiti taj snimak u etar. Čuli smo čak i da ga je prenosio uživo na Fejsbuku. Zamislite kako je bilo mojim roditeljima kada su to videli - kaže ova mlada žena.

Objavom snimka ispalo je kao da se mladić hvali što je vozio tako brzo i preživeo.

Preživeli su pukom srećom Foto: Privatna arhiva

- A nama - kao da smo ih sahranili. Ako si već uradio nešto tako, što je ostavilo trajne posledice, zar ne bi trebalo da pre svega izbrišeš taj snimak, da ne podseća ni tebe, ni druge? Čuli smo kako mu je navodno neko ukrao telefon i to objavio bez njegovog znanja, ali više ne znam u šta da verujem. On nije mali, ima 19, 20 godina, u to doba se ljudi i žene i zasnivaju porodice. Ne, ne može se ovakva neodgovornost prepisati godinama - kaže uznemirena ćerka.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cozi

    18. mart 2019 | 13:48

    Većina lekara koji rade u bolnicama je stručna samo kada odeš kod njih u klinike gde rade privatno.

  • Сања

    18. mart 2019 | 12:57

    Лекари у нашој новопазарској болници су толико бахати ,а тек о неструци да не причамо ,ако урадиш резултате моли господа да су ти тачно урадили!

  • Np

    18. mart 2019 | 14:08

    Desavalo se vise puta da se u bolnici u pazaru uspostavi dijagnoza ili urade rezultati koji nisu tacni jer su ponovo radjeni u Beogradu haos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA