≫ 

Otkrivamo koliku kaznu može dobiti Đorđe za to što je svoju devojku pržio peglom, motkom joj lomio rebra i nožem je sekao po licu i telu

Protiv Lackovića je podneta prijava za nasilje u porodici, izrečena mu je mera udaljenja iz zajedničkog stana i prilaska žrtvi

  • 41
ivana filipovic i djordje Foto: Facebook/ Ivana Filipović

Đorđe Lacković (24), koji je osumnjičen da je u stanu u Novom Sadu brutalno prebio Ivanu Filipović (22), i tom prilikom joj probio plućno krilo, polomio četiri rebra, opekao peglom po vratu i rukama, mogao bi da bude kažnjen kaznom zatvora do 10 godina.

Naime, policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu za nasilje u porodici, a izrečena mu je mera zabrane prilaska žrtvi i udaljenje iz stana gde su zajedno živeli.

U daljem toku istrage biće saslušani svedoci, ali i naloženo veštačenje Ivaninih povreda i kompletnog zdravstvenog stanja, od čega će najviše zavisiti dalji koraci tužilaštva koje protiv Đorđa Lackovića vodi istragu. Takođe, kako saznajemo, biće naloženo i njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje.

Visina kazne koju bi Lacković mogao da dobije, ukoliko bi bio osuđen, zavisi od toga kako će tužilac da kvalifikuje delo, kako kaže advokat Božo Prelević.

- Lacković može da dobije mnogo godina zatvora i po mom mišljenju ići će u njega. Međutim, kazna zavisi od nekoliko faktora i tužilaštvo mora da obavi ozbiljnu istragu. Prvo mora da se uradi veštačenje da li su povrede bile opasne po život. Na osnovu toga će da se utvrdi da li je hteo da je povredi ili ubije - objašnjava Prelević.

Kako kaže sagovornik, batine, koje je Ivana Filipović, kako se sumnja, dobila od Lackovića, nisu obične i prema njegovim rečima treba da se uradi i veštačenje njegove ličnosti.

- S obzirom na to da je dva sata tukao nemoćnu osobu, za određivanje visine kazne je veoma važno šta će psihijatar da kaže - ističe Prelević.

Prema mišljenju advokata bitan je i motiv zašto je Lacković tukao žrtvu. Osumnjičeni je, kako su pojedini mediji objavili, pred tužiocem rekao da "nije hteo toliko da je prebije" i da je "poludeo od ljubomore".

Đorđe Lacković Foto: Facebook

- Ja bih rekao da ovakvo zlostavljanje ne može da bude zbog ljubomore, to je izvan svih granica za ljubomoru. Zbog toga treba da se radi veštačenje njegove ličnosti - napomenuo je za Telegraf.rs Božo Prelević, advokat.

Stručnjak ističe da na visinu kazne, pored povreda, veštačenja ličnosti, motiva, utiče i to da li je bio pijan ili drogiran. Takođe, na nju utiče i da li je ranije bio osuđivan, prekršajno kažnjavan.

- Ne može nikako da se odgovori kolika će biti visina njegove kazne. Mora da se sačeka da se istraga okonča i da se dobije više informacija - objasnio je sagovornik.

Božo Prelević, advokat Foto: mc.rs

Đorđe Lacković je, kako se sumnja, pretukao Ivanu Filipović 12. marta u Novom Sadu. Osumnjičeni joj je rukama, nogama i drvenom motkom polomio rebra, probio joj pluća. Prema nezvaničnim informacijama, devojka je počela da ga moli da prestane, to je osumnjičenog razljutilo, pa je zagrejao peglu i opekao joj ruke, a potom uzeo nož i ubadao u butine i isekao lice.

Sa teškim telesnim povredama Ivana je smeštena na Institut za grudnu hirurgiju u Sremskoj Kamenici. Juče, 19. marta izašla je iz bolnice.

SLUČAJ MARIJE FERIZOVIĆ

Marija Ferizović Printskrin: TV Pink

Slučaj ove žrtve nasilja potresao je Srbiju. Mariju (21) je Ahmed Marinković (40) godinama zlostavljao. Žigosao je žaračem po čelu, isekao žiletom, mokrio i vršio veliku nuždu po njoj, a onda je naterao da pojede taj izmet.

Za vreme brutalnog napada u stanu je bilo troje dece. Marinković je osuđen za nasilje u porodici i kažnjen je kaznom zatvora od tri godine i tri meseca iako je tužilaštvo tražilo šest godina.

VIDEO: Društvo opravdava nasilnike, dok sve više žena strada u porodičnom nasilju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Očajno pero

    20. mart 2019 | 12:57

    Njega ne treba strpati u zatvor već u duševnu bolnicu sa najtežim slučajevima psihopata i pustiti za 50 god. Na njega je greh trošiti vreme za suđenje.

  • Serbia

    20. mart 2019 | 14:40

    Platice tata i mama sudije.

  • Dragan

    20. mart 2019 | 13:28

    Da je mojoj sestri to učinio ja bi njemu presudio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA