≫ 

Aktivisti prikupljaju pomoć za dečaka (16) iz Pirota, koga je vozač-lopov usmrtio kolima

Aktivisti, koji su sa Srđanom branili reke Stare planine, sada prikupljaju pomoć za njegovu porodicu

  • 2
Srđana je usmrtio bahati vozač Foto: Facebook

Srđan Đošić (16) iz Pirota poginuo je pre dva dana kada ga je ukradenim kolima udario Milan Ćirić (39).

Tinejdžer, koji je vozio bicikl, kada ga je Ćirić ukradenim "fijatom" poslao u smrt, bio je posvećeni aktivista i jedan od boraca za reke. Njegovi saborci se već danima opraštaju od njega i pokušavaju da skupe pomoć za njegovu porodicu, koja je u teškom materijalnom stanju.

- Poginuo je jedan od naših najmlađih boraca. Srđan, 16 godina. Tuga pregolema. Molim sve ljude dobre volje, koji žele nekom donacijom da pomognu njegovu porodicu, u njihovom najtužnijem momentu, neka mi pišu u inboks. Počivaj u miru, naš dragi anđele - napisala je jedna aktivistkinja.

Srđan je bio jedan od najmlađih aktivista Foto: Facebook

Drugi je dodao da će nastaviti gde je Srđan stao.

- Borio si se protiv bahatosti..a bahat ti slomi mlada krila... Ako je za utehu.... pamćenje i do neba mostove ima... Toplodolski je večno tvoj... - napisala je druga saborkinja.

Srđan je nastradao kada je sa drugarom Martinom (23) vozio bicikl u okolini sela Blato. Na njih je tada, automobilom koji je prethodno ukrao, naleteo Milan Ćirić (39) i udario. Na mestu je ostao mrtav, dok je njegov drugar prošao sa lakšim telesnim povredama. Ćirić je pobegao sa lica mesta, vukući ukradenim autom bicikl koji se za njega zakačio. On je ubrzo uhapšen u Pirotu.

Srđan će sutra biti sahranjen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA