≫ 

Ovo je jedini detalj koji porodica Bakan zna o vozaču koji je usmrtio studenta iz Novog Pazara u Zemunu

Za vozača nakon nesreće nije određen pritvor, niti je izlazio javni tužilac na lice mesta, jer u tom trenutku Ernad bio povređen

  • 17

Mirsat Bakan, otac Ernada, momka kojeg je 4. marta na pešačkom prelazu u Zemunu usmrtio vozač čije ime ni inicijali još nisu poznati javnosti, po prvi put se javno oglasio u Novom Pazaru. Kazao je da je jedino što znaju o vozaču automobila to da je godinu dana mlađi od stradalog Ernada (20).

Ernad je preminuo dva dana nakon udesa.

Foto: Privatna arhiva

- Kao da nam je duh ubio sina i nestao, odlepršao. Prvi poziv dobio sam od inspektora koji je radio na slučaju, dvadeset tri minuta pre Enadove smrti. Rekao mi je da je počinilac godinu dana mlađi od mog sina, da je pre 7-8 meseci položio vozački ispit i da kod njega dođem da uzmem Enadove patike i slušalice - rekao je Mirsat Bakan i dodao da ni njihov advokat ne može da dođe do spisa, jer počinioca nije saslušan u tužilaštvu i da je sa portala saznao da je saslušanje zakazano za polovinu aprila.

Podatak da će osumnjičeni biti saslušan sredinom aprila juče je objavio naš portal Telegraf.rs na osnosvu informacija koje smo dobili iz Trećeg osnovnog tužilaštva.

Za vozača nakon nesreće nije određen pritvor, niti je izlazio javni tužilac na lice mesta, jer u tom trenutku Ernad bio povređen. Krivična prijava je išla u redovnom postpuku, a naknadno je dopunjena, jer je ishod ove nesreće bio smrtni.

Printskrin: Instagram

Građani Novog Pazara i ostatka Srbije, porodica i prijatelji sada čekaju pravdu, a na instagramu je otvorena i stranica "Pravda za Ernada" koja danas ima već blizu 3.000 pratilaca.

Ernadov otac kazao je da je njegov si ubijen i dodao: "pa neka shvate kako god hoće"

- Voziti tolikom brzinom, a govori se da je vozio preko 80 kilometara na sat, u blizini nekoliko škola i udariti pešaka na prelazu, bez kočenja, je za mene ubistvo. Mladić od 1,90 metara i 90 kilograma je odbačen 20 metara, bio je čitav izlomljen - kazao je Mirsat.

Snimak ove nesreće dospeo je u javnost i pokazuje koliko je udar bio stravičan. Ernad je, podsećamo, prelazio Ulicu cara Dušana u Zemunu na pešačkom prelazu, gde su ga pojedina vozila propustila, ali je u narednoj traci na njega iznenada naleteo automobil koji ga je odbacio.

Bez obzira na sve, ova unesrećena porodica ima poverenja u pravosuđe, ali ukoliko pravda izostane kažu da će biti primorani da na neki način izraze svoje nezadovoljstvo.

(Telegraf.rs/Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мачак

    27. mart 2019 | 18:58

    Докторе, ово је и брука и срамота. Ђаке и студенте у затвор, а убицу на слободу. Докле више, срам да вас буде!

  • Сања

    27. mart 2019 | 18:31

    Срамота

  • dragana

    27. mart 2019 | 19:36

    Ovo je sramno! Da narod treba pravdu na ovakav nacin da trazi. Nesto sto se podrazumeva u civilizovanom drustvu da pocinilac bude kaznjen kod nas ne postoji! Ko je ubio Ernada?! Ko se stiti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA