Novi napad na zdravstvenog radnika: Pacijent prvo pretio, pa nasrnuo na doktorku u bolnici

Doktorka je lečila muškarca koji ju je napao

  • 5

Jedan od pacijenta leskovačke Opšte bolnice u Leskovcu, sinoć oko 18 sati, najpre je verbalno pretio, a potom i nasrnuo na doktorku Odeljenja neurologije.

Doktorka je zadobila lakše povrede šake, a u policiji kažu da je rad na slučaju u toku.

Prema nezvaničnim informacijama, napadača je lečila doktorka na koju je nasrnuo. Iz bolnice zasad nema informacija o ovom incidentu.

Međutim, ovo nije jedini incident u kom je pacijent napao nekog zdravstvenog radnika u bolnici.

LEKAR SPREČIO MASAKR

Pre samo nekoliko dana, lekar M. S. sprečio je masakr u Opštoj bolnici u Petrovcu na Mlavi, kada je pacijent S. J. (74) iz Žagubice pokušao da ubije dve medicinske sestre.

- Ubiću te! Ubiću te! - orilo se hodnikom bolnice. Pomahnitali pacijent napao je prvo jednu medicinsku sestru dok mu je davala terapiju.

Jedna od dve napadnute medicinske sestre/ Foto: Facebook/Jelena Jankovic

- U ambulanti je bio agresivan i skočio je da davi koleginicu. Srećom njeno zapomaganje čuo je lekar M. S. i priskočio joj u pomoć. U međuvremenu, pacijent je izvukao nož i krenuo na drugu sestru koja se tu zatekla - kaže naš izvor iz bolnice, i dodaje:

Srećom, vrisku druge sestre čuo je lekar M. S. Pritrčao je i skočio na naoružanog pacijenta i sprečio masakr.

- Većina mojih kolega doživela je i vređanje i ponižavanje, pa čak i udarce pacijenata, a da ih niko pritom nije zaštitio. Ovome mora da se stane na put, niko ne sme da bude ni verbalno, ni fizički ugrožen na svom radnom mestu. Zahvalila bih se svima na podršci - kaže sestra Jelena koja iako je pretrpela šok nastavila da radi - rekla nam je napadnuta medicinska sestra, Jelena Janković.

MAJKA PACIJENTA PRETUKLA MEDICINSKU SESTRU

Medicinsku sestru Biljanu Šišmanović (44) iz Doma zdravlja u Grockoj brutalno je pretukla majka pacijenta, koji čak nije ni bio njen.

Biljana Šišmanović/ Foto: Privatna arhiva

Od tog trenutka, kaže, na posao svaki dan ide u grču. Dovoljno je da neko samo vikne njeno ime, ona već skače kao oparena, spremna da se brani ako ponovo odnekud krenu da pljušte udarci.

(Telegraf.rs/Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    29. mart 2019 | 14:29

    Gledam jutros na nemackoj TV isti slucaj na psihijatriji napao doktoricu nece da je vidi eto sta nam zapadna demokratija donese i nama i doktorima pre rata imali smo jedni prema drugima postovanje ovo sada je da bog sacuva.

  • Slavko

    29. mart 2019 | 14:30

    Proglasite to za napad na sluzbeno lice ili sudite ili na psihijstrisku kliniku.

  • Maa

    29. mart 2019 | 14:35

    I treba im pretiti, ali verbalno, da se dozovu pameti i rade kako treba, po Hipokratu!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA