• 0

Suđenje za ubistvo advokata: Pretnje Zrelecu stizale pošto je prestao da zastupa Šaranovića

Udovica Anja Zrelec je pred sudom detaljno govorila o pretnjama koje su pre ubistva stizale od, sada pokojnog, crnogorskog kriminalca Slobodana Šaranovića

  • 0

Saslušanjem udovice ubijenog advokata Vladimira Zreleca, Anje Zrelec u Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Vladimiru Šaranoviću optuženog da je ubio Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

Anja Zrelec je pred sudom detaljno govorila o pretnjama koje su pre ubistva stizale od, sada pokojnog, crnogorskog kriminalca Slobodana Šaranovića, kojem je Zrelec bio dugogodišnji advokat. Prema njenom svedočenju, Šaranović je nastavio da preti i pošto je njen suprug prestao da ga zastupa.

Slobodan Šaranović, Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

Vladimir i Slobodan Šaranović su dalji rođaci. Zrelec je godinama zastupao braću Branislava i Slobodana Šaranovića iz Crne Gore, osnivao i vodio njihove firme. Braća Šaranović su držali kockarnice i menjačnice i u Beogradu.

Šaranović je takođe angažovao Zreleca za postupke u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se protiv njega vodili zbog sumnje da je naložio ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

PISMO ZA SLUČAJ DA MU SE NEŠTO DOGODI

Mediji pišu da se u dokazima ovog predmeta nalazi i pismo za koje je Zrelec rekao "da se da policiji ukoliko mu se nešto dogodi", a koje je napisao Šaranović. Vladimir Šaranović je na početku suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

Šaranović je međutim priznao krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.

Vladimir Šaranović, Foto: MUP Srbije

Njegova supruga, takođe optužena zbog marihuane negirala je krivično delo za koje se tereti –neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

UHAPŠEN U OKOLINI ZRENJANINA

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a bio je branilac njegovog rođaka Slobodana Šaranovića, koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

VIDEO: Ranjen poznati advokat, napadač ušao u njegovu kancelariju i pucao mu u stomak

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima