Odbegli robijaš kao da je u zemlju propao: Suđeno mu zbog razbojništva, a sumnja se da se krije u ovom delu Srbije

Umakao čuvarima dok su otvarali vrata od marice

  • 6

Policija intenzivno traga za kosovskim albancem iz Podujeva M. P. (29), pritvorenika Okružnog zatvora u Prokuplju koji je juče pobegao nakon kontrolnog pregleda na Klinici za ORL u niškom Kliničkom centru. Međutim, dosadašnja potraga nije dala nikakvog rezultata pa se pretpostavlja da je M.P. već na Kosovu.

M.P. je juče doveden na kontrolu u pratnji dvojice radnika zatvorskog obezbeđenja. Lisice su mu bile stavljene dok ga je lekar pregledao, nakon čega je ponovo vezan kako nalaže procedura. Komandiri su ga vodeći ga ispod ruku doveli do vozila koje je bilo parkirano u dvorištu niške bolnice, ali kada ga je jedan od njih pustio kako bi otvorio vrata, pritvorenik se istrgao drugom i pobegao.

- On je istrčao na Zetsku ulicu a zatim preko Bulevara Zorana Đinđića nastavio Rendgenovom. Komandiri su ga jurili, ali im je nestao ispred očiju u blizini obdaništa u ovoj ulici. Potrazi se priključila policija, međutim ništa nije pronađeno što bi moglo da dovede do hvatanja begunca – kažu naši sagovornici iz istrage.

VEROVATNO JE IMAO POMAGAČE

Bolnica odakle je pritvorenik pobegao Foto: Telegraf, Google maps

Kako saznajemo, ispitani su i niški taksisti ali nijedan od njih nije povezao čoveka sa lisicama.

- Sve ukazuje da je imao pomagače koji su ga čekali negde u blizini bolnice. Najverovatnije da je sa njima komunicirao telefonom jer mu je sud to dozvolio iako je u pritvoru u načelu to zabranjeno i organizovao bekstvo. Veoma je verovatno da je već prešao na Kosovo, mada nema podataka sa administrativnog prelaza Merdare o njegovom prelasku, što nije nikakvo čudo ako se zna da ovde dnevno pređu na hiljade ljudi među kojima je begunac mogao lako da se sakrije. Ostaje jedino da pokšamo da nešto saznamo od njegovih rođaka i prijatelja koji su ga obilazili u bolnici ali je malo verovatno da će oni nešto reći, čak iako znaju – saznajemo od naših izvora.

Ono što je sigurno da će najteže posledice snositi čuvari kojima je begunac umakao. Kako saznajemo, radi se o iskusnim ljudima sa dvadesetak godina radnog staža, kojima se ovo nikada ranije nije desilo, a kojima ne gine bar disciplinski postupak jer je njihov trenutak nepažnje višestruki povratnik u lopovluku iskoristio da najverovatnije zauvek umakne.

M.P. je u pritvoru bio zbog teške krađe – kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem. Kako saznajemo, pritvorenik je višestruki prestupnik, bilo mu je dozvoljeno da telefonira iz pritvora što je iskoristio da organizuje bekstvo. Dozvolu za telefonske razgovore odobrio mu je sud jer je telefoniranje iz pritvora bez ove dozvole, zabranjeno.

Evo ko su najtraženiji begunci u Srbiji.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brko

    9. april 2019 | 19:39

    Za pare mozes i u zatvori iz zatvora kad su pare u pitanju bratstvo i jedinstvo nema granica

  • Brka bre

    9. april 2019 | 19:42

    Stigo on na kosovo mozete damu pljujete pod prozor on je na svoje a nasi cuvari obicni kafanski klosari i 2 nacrtane ovce bi izgubili i taki danas cuvaju i brane sramota ?

  • Ivan

    9. april 2019 | 19:35

    Taj je vec na Kosovu samo ga vi cekajte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA