Vlasnici zapaljene firme kod Vranja su izbeglice iz Hrvatske: Maskirani napadači uperili pištolj u radnika, pa im zapalili pola miliona evra (FOTO)

Nikome se nismo zamerili, baš nikome. Celo jutro nas zovu prijatelji sa svih strana, priča porodica Ugrinić

  • 7

Nepoznati muškarci ojadili su za sva vremena porodicu Ugričić iz sela Prevalac kod Vranja, tako što su im skoro potpuno uništili predzeće“5D”, čije je sedište u susednom selu Panevlje. Noćas oko 2 sata zapalili su 9 kamiona, 2 građevinske mašine, kao i deo asfaltne baze, dok su stražaru držali uperen pištolj u glavu. Šteta se procenjuje na više od pola miliona evra.

Reč je o porodičnoj firmi Ugričića, izbeglica iz Hrvatske, koji su svoje gnezdo svili u vranjskom kraju. Počeli su od nule, a završili sa 70 zaposlenih radnika. Na meti su bila asfaltna baza i mašine u selu Prevelac, piše portal Jugmedia. 

- Radili smo dobro i pošteno, dobijali poslove na tenderima. Sav beton novog autoputa od Grdeličke klisure do Vranja smo mi napravili i isporučili i dobili sve moguće pohvale od stranaca sa raznih deonica, od Španaca, Bugara  i drugih - priča za Jugmediu PR firme Sonja Ugričić i snaha te porodice.

U policiji kažu da im je oko dva sata jutros prijavljeno da je došlo do paljenja objekta, kamiona i druge mehanizacije privatnog preduzeća, te da je policija odmah po prijavi izašla na lice mesta, kao i ekipa Vatrogasno-spasilačke jedinice koja je ugasila požar.

Zapaljeno je 9 kamiona, Foto: Jug media

O tom slučaju je, kažu, obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Vranju koje je naložilo uviđaj.

Preduzeće je bilo osigurano, ali to u ovoj situaciji Ugričićima ništa ne znači. "Sada sve moramo iz početka", priča i plače mlada žena, majaka četvorogodišnjeg dečaka. Ona objašnjava kako je došlo do upada i paljevine.

- Njih trojica su upala pod maskama. Jedan je prišao čuvaru i uperio mu pištolj u glavu, dok su dvojica, pretpostavljamo molotovljevim koketlima, posuli sve benzinom, zapalili i otišli. Mi smo plamen primetili jer stanujemo kilometar od baze. Moj suprug je bos istrčao iz kuće i sa nekim radnicima koji su dotrčali gasio požar, ali uzalud, sve je otišlo - priča Sonja Ugričić, koja kaže da joj se i sinčić uznemirio i da nije više spavao.

„Pita: Mama šta ćemo?“. Kažem: „Sinie, da smo živi i zdravi, verovatno će i tvoj otac početi od nule kao njegov“.

Kaže da ne zna ko je mogao da počini ovakav zločin.

- Nikome se nismo zamerili, baš nikome. Celo jutro nas zovu prijatelji sa svih strana - veli.

(Telegraf.rs/jugmedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajde

    15. april 2019 | 15:31

    Lako se nadje krivac, samo se pretrazi protiv kojih firmi su isli na tendere i ko nije uspevao da dobije poslove pored njih. Problem resen, sigurno nije neko ko ima farmu koza narucio ovo, a ima i solucija reketa koji nije placan. Mada ovakva firma bi trebala da bude osigurana.

  • Dexter

    15. april 2019 | 14:44

    On je kolateralna steta Nekome smeta auto put pa sabotira Hapsiti i kazniti zestoko Stetu nadoknaditi

  • Danijel

    15. april 2019 | 14:25

    Ništa nije slučajno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA