Izgorela velika sala i krov Doma kulture u Padini: Sumnja se da je požar podmetnut, sigurnosne kamere zabeležile bitan trenutak

Istraga o uzrocima požara je u toku

  • 0
Vatrogasci Foto: Marko Jovanović

U požaru koji je noćas oko jedan sat izbio u Domu kulture u Padini izgorela je u potpunosti velika sala i krov iznad nje. U incidentu nije bilo povređenih, a postoje indicije da je požar podmetnut.

- Imamo snimke sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi da su neke osobe noćas provalile u Dom kulture. Očekujemo da policija utvrdi sve činjenice u vezi s tim - izjavila je pomoćnica predsednika opštine Kovačica Marijana Meliš.

Dodala je da će Opština pomoći finansijski sanaciju štete, i da bi rekonstrukcija objekta trebalo da bude završena do kraja godine.

Materijalna šteta je velika, ali je zahvaljujući intervenciji vatrogasaca iz Padine, Kovačice i Pančeva vatra zauzdana i nije se proširila na čitav objekat.

- Grupa članova Kulturnoumetničkog drustva iz Padine koji su primetili požar noćas su uspeli da spasu instrumente koji su se nalazili u zgradi Doma kulture - rekao je Jan Pap, organizator kulturnih programa Doma kulture.

Istraga o uzrocima požara je u toku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA