Detalji pucnjave u Paraćinu: Na licu mesta pronađena 2 pištolja, otac napadača ne želi da priča

Policija je uhapsila napadača, a na licu mesta pronađeno je oružje

  • 4

Nakon što je uhapšen B. P. (31), iz Paraćina, koji se sumnjiči da je u sredu oko 13 i 30 sati ispalio hitac u glavu Đ. I. (26), policija je na licu mesta pronašla dva metka i dva pištolja. Istraga će tek utvrditi koji je bio tačan sled događaja i u čijem je vlasništvu drugi pištolj.

Vatreno oružje kojim je mladić zadobio prostrelnu ranu glave bilo je u ilegalnom posedu osumnjičenog B. P. koji se, kako "Novosti" saznaju, sam prijavio policiji.

U toku je intenzivna provera navoda da je između njih dvojice došlo najpre do svađe, kao i da je Đ. I. prvi potegao pištolj i pucao, ali ga je B. P. odgurnuo, nakon čega je, navodno, on onda pucao.

Zločin se dogodio u Ulici Radeta Končara u porodičnoj kući B. P., u kojoj živi sa roditeljima. U momentu događaja u kući je bio njegov otac, koji nije želeo da daje izjave.

Sumnja se da je pucnjava posledica neraščišćenih odnosa Foto-ilustracija: pixabay.com

Prema priči komšija, B. P. navodno već godinama ima problem sa narkoticima i oni sumnjaju da su svađa i pucnjava posledice upravo takvih neraščišćenih poslova.

- Roditelji su mu sada u penziji, čestiti ljudi. Otac mu je radio u Staklari, a majka je bila dugogodišnja profesorka. Nažalost, nisu uspeli da ga iščupaju iz kandži ovog poroka, stalno je imao zbog toga probleme, a prošle godine i saobraćajku - kaže sagovornica "Novosti" koja živi u blizini.

Teško povređeni Đ. I. u četvrtak je odmah operisan na Neurohirurškom odeljenju Opšte bolnice u Ćupriji. Prema rečima direktora Slobodana Gajića, on je u teškom stanju, trenutno je stabilno, i nalazi se u šok sobi priključen na respirator.

Đ. I. se inače bavi bodi-bildingom i borilačkim sportovima, a radio je kao obezbeđenje u paraćinskim klubovima.

Zamenica višeg tužioca Jovanka Đorđević rekla je u četvrtak da su u toku predistražne radnje, odnosno da naredba o sprovođenju istrage nije još doneta. MUP je saopštio da je B. P. određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Osim za krivično delo ubistvo u pokušaju, B. P. se sumnjiči i za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robert

    4. maj 2019 | 08:59

    Primitivna sredina, odrastaju kao kauboji, i to je rezultat. 40 godina za primer drugima i kraj mu je.

  • Srbo Brodarac

    4. maj 2019 | 10:26

    Pored problema za koje poznanici govore imao je oruzje u legalnom posedu ???????

  • Ivica

    6. maj 2019 | 23:43

    Citam komentare i neverujem kako ljudi pisu a neznaju sta se zapravo desilo !oba momka problematicna! Najbolji prijatelji koji su po ceo dan bili zajedno nerazdvojni ! Niko nezna sta se zapravo desilo sem da su obadvojica pucala ! Samo da momak prezivi mlad je zivot je pred njim a i jedinac je !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA