Kamere snimile bombaša, policija pregleda snimke u istrazi eksplozije BMW-a: Dalibor Bogdanović tvrdi da ne sumnja ni na koga

Bombaš je eksplozivnu napravu postavio na lokaciji koja je pokrivena kamerama sa svih strana

  • 2

Više lica ispitano je povodom eksplozije BMW-a, a u policijsku stanicu privedeno je nekoliko osoba bliskih Daliboru Bogdanoviću. Bivši policajac koji je teško ranjen u petak uveče u eksploziji džipa u Novom Sadu, tvrdi da “ne zna ko stoji iza njegovog pokušaja ubistva, niti je primetio da ga neko prati pre napada”.

Naime, on je u eksploziji teško ranjen zbog čega mu je amputirana leva noga. Po prijemu u bolnicu odmah je operisan i van životne opasnosti je.

Eksplozivna naprava bila je postavljena ispod sedišta njegovog džipa, i daljinski je aktivirana u momentu kada se isparkiravao sa parkinga u Ulici Ilije Birčanina, gde inače živi. Bombaš je po svemu sudeći nadgledao njegov džip i čekao momenat da uđe u kola i aktivira eksploziv – kaže sagovornik povezan sa istragom.

Izvor napominje da je bombaš eksplozivnu napravu postavio na lokaciji koja je pokrivena kamerama sa svih strana. To bi s druge strane moglo da olakša istragu i pomogne u identifikaciji bombaša.

Eksplozija automobila, Novi Sad Pregledaju se snimci, Foto: Pixabay

Istraga se vodi u više pravaca, pregledaju se snimci sa sigurnosnih kamera, ispituju se kriminalci, ali i osobe bliske Bogdanoviću, a sam Boća je izjavio da u petak oko 23 sata, kada je u naselju Detelinara eksplodirao njegov BMW X5, nije primetio ništa sumnjivo.

Saslušanja u toku

- Među onima koji su pozivani u policiju na razgovor bilo je i onih s kojima je Boća ranije bio u sukobu, kako bi se utvrdilo ko je želeo da mu naudi i zbog čega - kaže naš izvor.

Kako nezvanično saznaju, ni Bogdanović, koji je u eksploziji ostao bez leve noge, ni osobe bliske njemu ne žele saradnju s policijom.

Podsetimo, Bogdanović je samo nekoliko sati pre pokušaja ubistva svedočio u novosadskom Višem sudu kao oštećeni u postupku koji se vodi protiv Jovana Kecmana Coje (39), vođe navijačke grupe Korida FK Novi Sad.

Kecmanu se sudi jer je, kako se to navodi u optužnici, pre pet godina ranio Dalibora Bogdanovića posle svađe sa sada pokojnim Markom Markušom i njegovim ocem Zoranom.

- Interesantno je da je Boća na suđenju rekao da ne može da opiše osobu koja je pucala na njega i da Kecmana vidi sada prvi put. On je na tom suđenju rekao da je verovatno stekao neprijatelje dok je radio u Interventnoj jedinici i zbog hapšenja za razna krivična dela - kaže izvor.

(Telegraf.rs/Nsuzivo/Srbijadanas/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чичарито

    13. maj 2019 | 07:14

    Испоставиће се "грешком' му потурили бомбу под ауто, поштен човек

  • CODA

    15. maj 2019 | 00:07

    Daj boze da prezivi jadan covek!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA