≫ 

Ovo je deonica smrti kod Kuršumlije: Od 2018. godine dogodilo se 20 saobraćajnih nesreća, građani su se sada digli na noge!

U sudaru autobusa i kamiona 30. aprila u selu Barlovo stradalo je pet osoba

  • 5

Još nisu poznati rezultati istrage i ko je kriv za tragediju koja se dogodila 30. aprila u selu Barlovo kod Kuršumlije kada je u sudaru autobusa i kamiona stradalo pet osoba. Kako je za Telegraf.rs rečeno u Osnovnom tužilaštvu u Kuršumliji u toku je predkrivični postupak i prikuplјaju se dokazi o uzroku nesreće. Oni nisu želeli ništa drugo da kažu o ovom slučaju.

Ono što je najgore je da je ova deonica magistralnog puta Niš - Priština izuzetno opasna i da se stalno događaju tragedije. Najgore je što se njime obavlja teretni saobraćaj, a put je uzak, te ne odgovara ovoj vrsti saobraćaja.

Dokaz tome je i broj saobraćajnih nezgoda koje su se ovde desile. Od početka 2018. do sada dogodilo se 20 saobraćajnih nezgoda, pet osoba je stradalo, 14 osoba teško, a 30 lakše povređeno.

Deonica smrti Telegraf.rs

Kako nam je potvrđeno u prokupačkoj policiji na deonici Prokuplјe - Barlovo od 1. januara do 31. decembra 2018. godine evidentirano je osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe poginule, sedam je zadobilo teške telesne povrede, a osam lake telesne povrede. Što se prošle godine tiče na deonici puta Barlovo – Merdare evidentirano je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo poginulih osoba, tri osobe su zadobila teške telesne povrede i 17 lake.

Na deonici puta Prokuplјe – Barlovo od početka ove godine do 9. maja nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda. U istom periodu, na deonici puta Barlovo – Merdare evidentirane su tri saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba poginulo, četiri su zadobile teške telesne povrede i pet lake.

Deonica smrti Telegraf.rs

Zbog velikog broja nezgoda, koje su često sa tragičnim krajem građani Kuršumlije su pokrenuli pisanje peticije da se uredi put. Odgovoreno je pozitivno iz Javnog preduzeća Putevi Srbije i trebalo je da se obavi razgovor, a sastanku da prisustvuju pokretači peticije i predsednik Opštine Kuršumlija, ali do toga nije došlo.

Predsednik Opštine Kuršumlija nam je u SMS poruci rekao da su pokretači mimo njega organizovali peticiju, te shodno tome nema obavezu da organizuje prevoz do Beograda na sastanak sa direktorom JP „Putevi Srbije“.

VIDEO - Mesto udesa kod Kuršumlije: Autobus i kamion ugljenisani

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V HAN

    14. maj 2019 | 14:09

    Urediti put ali treba i svest ljudi,znači oba problema da budu u procesu jer jedno bez drugoga nema smisla.

  • Dara Kursumlija

    14. maj 2019 | 13:39

    Deonica smrti zbog nemara i neodgovornosti nadleznih ! U navedenu deonicu koja je u katastrofalnom stanju nije ulagano nista a ona je svakim danom propadala sve vise pa 2017-e kada je skoro postala neupotrebljuva pocele su se desavati i nesrece koje su na zalost odnele i ljudske zivote. Dali u ovoj Drzavi treba da nekoliko ljudi izgubi zivot pa da se onda nadlezni sete da treba taj problem da rese ? Dali se neko prepoznao od nadleznih kao krivac za ove nevine zrtve i dali je nesto uradio po tom pitanju ?

  • Vesko 14 05 2019

    14. maj 2019 | 15:38

    Put nije toliko loš bar ovo što ste prikazali jedini problem je što vozači nevode računa nego divljaju a ni sami neznaju kud tolika brzina mobilni telefon je najveći uzročnik tih tolikih nesreća

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA