≫ 

Andrija je sin ubijenog vođe "zvezdarskog klana": Danas je iza rešetaka, a nekad je bio uzoran sportista, učesnik na Olimpijskim igrama

Nakon krimanalne radnje u kojoj je učestvovao Šljukin naslednik, u njegovom stanu pronađen je pištolj

  • 3

Andrija Šljukić (24), sin ubijenog vođe "zvezdarskog klana" Sredoja Šljukića Šljuke, uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je 17. aprila rano ujutro s Nikolom Draškovićem (30) provalio u kuću žene (79), mučio nju i njenu ćerku da bi im oteo nešto više od 30.000 dinara!

- Kako se sumnja, nakon što su nasilno ušli u kuću u beogradskom naselju Kaluđerica, oni su oborili ćerku na pod i vezali je selotejp trakom. Jedan od dvojice uhapšenih je potom vlasnicu kuće, ženu staru 79 godina, koja je u tom trenutku izašla iz sobe, odgurao u sobu i oborio na krevet. Sumnja se da su potom sa kreveta uzeli torbu u kojoj je bilo 20.000 dinara, 105 evra, mobilni telefon i dokumenta. Nakon toga su pobegli - kaže izvor iz istrage.

Pretresom stana u kom boravi Šljukić pronađen je i pištolj, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava i za nedozvoljeno držanje oružja.

Inače, Šljukić je javnosti dosad bio poznat kao mlad i perspektivan sportista, koji je osvajao brojne medalje i kao jedan od naših najtalentovanijih veslača učestvovao na Olimpijskim igrama u Riju.

Andrija Šljukić, veslanje

Foto: Veslački savez Srbije

- Svestan sam da me mnogi doživljavaju kroz očevu prizmu, ali se ne opterećujem time. Svako može da priča šta god želi, nemam problema s tim. Mogu samo da kažem da sam imao najboljeg oca na svetu i, ako osvojim medalju u Riju, njemu ću je posvetiti - rekao je tada Šljukić i naveo da je posle ubistva oca preko noći odrastao.

Podsetimo, Sredoje Šljukić ubijen je 27. septembra 2002. godine na auto-putu kod Sava centra. Kako je utvrđeno, njega su ubili pripadnici "zemunskog klana", a u pucnjavi je nastradao i njegov brat Zoran.

Andrija je rođen 8. septembra 1995. godine, iza sebe ima mnoštvo medalja i priznanja, kako u juniorskij tako i u seniorskoj konkurenciji.

Samo u juniorskoj konkurenciji osvojio je tri odličja i veoma brzo se pokazao na veslačkoj sceni i dokazao da se radi o pravom veslačkom i sportskom biseru.

Na juniorskom prvenstvu Starog kontinenta, zajedno u paru sa Bojanom Došljakom ima srebrnu medalju, na Svetskom prvenstvu u Trakaiju za juniore ima takođe srebrnu medalju u skifu. Priču je zaokružio sa zlatnom medaljom na Balkanskom prvenstvu u Beogradu.

Šljukićeve uspehe u juniorskoj konkurenciji krunisao je Olimpijski komitet Srbije (OKS) proglasivši ga za najboljeg mladog sportistu u 2013. godini.

Ivana Šljukić, majka Andrije Šljukića, dve godine posle ubistva supruga udala se za tada aktivnog vaterpolistu, a danas predsednika opštine Novi Beograd. U braku su bili do 2009. godine, a Andrija je u intervjuima često isticao da je zahvalan upravo Šapiću što ga je uveo u svet sporta.

VIDEO: Hapšenje vođe kavačkog klana u Češkoj

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA