≫ 

Određen pritvor bivšem direktoru Beogradske poslovne škole, osumnjičenom da je prisvojio 2 miliona dinara

Đurović i Jerinić su osumnjičeni da su u periodu od kraja februara do sredine marta 2017. godine iskoristili svoj službeni položaj, tako što je Jerinić doneo Odluku o nagrađivanju Đura Đurovića, koja je suprotna odluci Saveta Beogradske poslovne škole

  • 0

Đuri Đuroviću (64), bivšem direktoru Beogradske poslovne škole, i Draganu Jeriniću (56), odgovornom licu u Savetu Beogradske poslovne škole, određen je pritovor od 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke. Đurović i Jerinić uhapšeni su juče, 23. maja, zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

- Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu - piše u saopštenju MUP-a.

Đurović i Jerinić  su osumnjičeni da su u periodu od kraja februara do sredine marta 2017. godine iskoristili svoj službeni položaj, tako što je Jerinić doneo Odluku o nagrađivanju Đura Đurovića, koja je suprotna odluci Saveta Beogradske poslovne škole.

Na osnovu ove odluke, osumnjičeni Đurović je potom protivpravno prisvojio iznos od 2.240.353 dinara, a na štetu Beogradske poslovne škole.

Video: Uhapšene dve osobe sa Beogradske poslovne škole zbog zloupotrebe položaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA