≫ 

Srpski veslač, Šljukin sin, pušten iz pritvora: Braniće se sa slobode

Andrija Šljukić je u pritvoru proveo 24 sata nakon što je osumnjičen da je počinio razbojništvo

  • 4

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je meru zabrane napuštanja boravišta Andriji Šljukiću (24), koji se sumnjiči da je počinio razbojništvo u Kaluđerici 17. aprila.

On je, kako se navodi, razbojništvo počinio zajedno sa N. D. (30), za kojeg je tužilaštvo tražilo određivanje pritvora, a odluka će biti doneta u toku dana.

Portparolka suda Irina Kovačević rekla je da je sudija za prethodni postupak odredio Šljukiću meru zabrane napuštanja boravišta, kao i obavezu da se svakog 1. do 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

On se sumnjiči za krivično delo razbojništvo u saizvršilaštvu i nedozvoljenu prozvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa stana u kom je boravio policija pronasla pištolj.

Andrija Šljukić, veslanje Foto: Veslački savez Srbije

Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora za N. D. zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo.

Njih dvojica se sumnjiče da su 17. aprila u ranim jutarnjim satima provalili u kuću 79-godišnje žene, koja tu živi sa ćerkom, i napali ih prilikom razbojništva.

Pošto su nasilno ušli u kuću, oni su oborili 46-godišnju ženu na pod i vezali je selotejp trakom, nakon čega je jedan od osumnjičenih vlasnicu kuće, koja je u tom trenutku izašla iz sobe, fizički odgurao u sobu i oborio na krevet, saopštila je juče policija.

Sumnja se da su sa kreveta uzeli torbu u kojoj se nalazilo 20.000 dinara, 105 evra, mobilni telefon i dokumenta, nakon čega su pobegli, navela je policija.

Andrija Šljukić je sin Sredoja Šljukića, vođe "zvezdarskog klana", ubijenog 2001. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA