≫ 

Saslušan Goran Janković, osumnjičeni za trostruko ubistvo u Novom Sadu: Određen mu pritvor od 30 dana

Braniće ga advokat po službenoj dužnosti

  • 14

Goran Janković (37), osumnjičen za ubistvo supruge Mirjane (32) i njenih roditelja, majke Nade (57) i oca Branislava Pajića (57) priveden je u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu na saslušanje. Posle saslušanja, određen mu je pritvor od 30 dana.

Da podsetimo, stravičan zločin dogodio se u petak u novosadskom naselju Telep, gde je, kako se sumnja, vlasnik vulkanizerske radnje nasmrt pretukao troje ljudi.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je da je pokrenulo istragu protiv osumnjičenog Janković Gorana iz Novog Sada.

- Osumnjičeni, kome je određeno zadržavanje do 48 sati od strane policije, u zakonskom roku doveden u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, gde ga je javni tužilac saslušao u prisustvu branioca koji mu je postavljen po službenoj dužnosti. Nakon saslušanja, javni tužilac je podneo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu predlog za određivanje pritvora do 30 dana, odnosno zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, ponavljanja dela i uznemirenja javnosti, koji je osumnjičenom i određen - navelo je Više javno tužilaštvo.

Goran Jankovic, ubica, Novi Sad Foto: Facebook/Goran Jankovic

Protiv Jakovića će biti sprovedena istraga povodom krivičnog dela teško ubistvo, za koje mu preti kazna do 40 godina zatvora.

On je uhapšen u ponedeljak na Ribarskom ostvru, tri dana nakon zločina i skrivanja od policije. Uhapšen je na jednom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož.

Nekoliko sati pre nego što će se desiti trostruko ubistvo, osumnjičeni Goran Janković je,  bio u kafani. Najpre je sa nekoliko prijatelja sedeo u jednom lokalu u naselju. Odatle je otišao između 19 i 20 časova, a kasnije, do jutarnjih sati je bio u kafani u Novom Sadu.

Po onome što je ispričao operativcima, navodno ga je iznerviralo i revoltiralo to što ga je žena 11. maja prijavila policiji za nasilje u porodici, i sa tim nije mogao da se pomiri i zbog toga je počeo da pije.

VIDEO: Ovako je deset specijalaca izvelo Jankovića iz marice

(Telegraf.rs/021.rs, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IvAnA

    29. maj 2019 | 13:35

    Nije mi jasna lavina komentara od 'zena' koje se 'loze' na ovog manijaka? Ko je dovoljno bolestan da se sprda sa ovakvim zlocinom? Jasno je da su i to botovski komentari, sto grozotu komentara cini jos vecom.

  • Anonimna

    29. maj 2019 | 14:39

    "zena" koja se lozi na ovog nije zena, nego dokoni trol i najverovatnije muskarac. Ne pecajte se. Inace, zelim da se napravi izuzetak za ovog necoveka i da mu se prvom dosudi dozivotna. Da se ne ceka do januara da se zakon usvoji.

  • Opušteno

    29. maj 2019 | 16:26

    Komentare podrške ubici ostavljaju jednako bolesne osobe koju su spremne da to isto urade. Sektor IT u MUP-u lako dolazi do adresa sa kojih su poslati komentari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA