• 4

Šta je Goran Janković radio nekoliko sati pre zločina? Danas odluka o pritvoru, a evo šta o tragediji pričaju njegovi poznanici

Na saslušanju u policiji, kako se nezvanično saznaje, bio je smiren i nije pokazao kajanje

  • 4

Goran Janković (37) iz Novog Sada, koji je osumnjičen za trostruko ubistvo, noć pre nego što je počinio zločin, bio je s društvom u izlasku, saznaje "Dnevnik".

On je najpre oko 19 časova s prijateljima bio u jednoj kafe-piceriji u kraju, a potom otišao u drugi lokal, gde je pio do četiri-pet sati ujutro. U kafe-piceriji su nam potvrdili da je tu bio s društvom, ali da nije dugo ostao.

- Sedeo je s društvom i s nekim se telefonom dogovarao da idu u izlazak - saznaje Dnevnik od sagovornika koji je to veče bio u lokalu.

- Ponašao se normalno. Nije pokazivao ni znake nervoze, ni da ga nešto muči. Umeo je često da dođe i s ženom i decom. Delovali su kao skladan par - pričaju oni.

On je iz kafane, navodno, otišao kući, u obližnjoj Veterničkoj ulici na Adicama i legao, da bi oko pola šest ustao i odlučio da ode do kuće Pajića na Telepu, s namerom da se osveti supruzi.

Goran Jankovic, ubica, Novi Sad

Goran je ubio ženu i njene roditelje, Foto: Facebook/Goran Jankovic

Na saslušanju u policiji, kako se nezvanično saznaje, bio je smiren i nije pokazao kajanje, a po onome što je ispričao operativcima, navodno ga je izrevoltiralo to što ga je žena 11. maja prijavila policiji za nasilje u porodici, i s tim nije mogao da se pomiri, pa je zbog toga počeo da pije.

Janković je, kako saznajemo nezvanično, priznao da je tasta i taštu ubio čekićem, a da je Mirjanu najpre tukao i davio i da je na njoj iskalio sav bes. Navodno, nije imao nameru da se sam preda policiji i zbog toga se skrivao. Nije mogao pobeći u inostranstvo jer nije imao pasoš kod sebe i nije mogao legalno preći granicu.

Juče pre podne u porodičnoj kući Jankovića u Veterničkoj ulici reporter „Dnevnika” nije zatekao nikoga. Komšije kažu da roditelji i rodbina ne žele da bilo šta komentarišu u ovom trenutku.

- Šta će ljudi, očajni su. Šta i da kažu, velika je to tragedija - kaže jedan komšija.

- Znam Gorana, radio mi je kola, baš sam se iznenadio kada sam čuo. Ja mislim da je tu sistem zakazao. Da je uhapšen kada ga je Mirjana prijavila, mislim da bi se izbegla ova jeziva tragedija - kaže jedan poznanik.

Goran Jankovic

Goran sa sinom, Foto: Facebook/Goran Jankovic

U porodičnoj kući Pajića u Ulici Petefi Šandora na Telepu i dalje muk i neverica. Ni juče nisu bili spremni da pričaju za medije.

- Šta će jadni ljudi, umorni i izmučeni, ne mogu još sebi da dođu - kaže jedna komšinica, i dodaje da još uvek nije čula kada će biti sahrana.

Goran Janković je osumnjičen da je u petak ujutru usmrtio suprugu Mirjanu Janković (32) i njene roditelje, majku Nadu (57) i oca Branislava Pajića (57). Zločin koji je šokirao javnost dogodio se naočigled njegovih i Mirjaninih maloletnih sinova od tri i deset godina. On je uhapšen u ponedeljak oko 11.30 časova na Ribarskom ostrvu, kod Brodogradilišta, nakon trodnevne danonoćne potrage.

Saslušanje Gorana Jankovića (37), osumnjičenog za trostruko ubistvo supruge, tasta i tašte, biće obavljeno danas u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, saznaje „Dnevnik”. On bi trebalo da bude saslušan do 14 časova, kada mu ističe 48 sati zadržavanja.

Javnost očekuje da će tužilaštvo, nakon saslušanja, povodom krivičnog dela teškog ubistva otvoriti istragu i tražiti pritvor za osumnjičenog. Za to krivično delo preti mu kazna do 40 godina zatvora.

(Telegraf.rs/Dnevnik)

Komentari

  • Siribuco

    O Goranu se svasta prica a o zeni bas nikakve informacije....Zasto !!!!?????

  • Neutralan

    3 zivota do 40 godina ??? Strasno .... Kako je ovo odradio treba po osobi 40 godina da dobije + min 20 godina sto je to sve pred decom uradio....

  • Jobshm

    Svi koji zele da rade u Nemackoj mogu da potraze posao na jobshm nasa domaca agencija sve regularno i brzo. Hvala

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima