≫ 

Prošle su 3 godine od masakra u Žitištu: Sin monstruma iscepao sve slike, ne želi uspomenu na oca

Siniša Zlatić je 2. jula 2016. zbog ljubomore ubio svoju suprugu i još četovoro ljudi, a 22 ranio

  • 9

Prošle su 3 godine od jezivog masakra u Žitištu, kada je Siniša Zlatić (40) zapucao iz "kalašnjikova" na goste kafića "Makijato" i ubio petoro ljudi, među kojima i svoju bivšu suprugu Dijanu (30).

Žitelji mesta kraj Zrenjanina i dalje se s tugom sećaju krvave julske noći, a Sveto Savanović, otac ubijene Dijane, kaže da trogodišnjicu pokolja dočekuje s neizmernim bolom, kao i prethodnih godina.

- Supruga i ja živimo za našeg unuka, Dijaninog sina (12). On nam je sve u životu. Čuvamo ga kao malo vode na dlanu - kaže za Kurir Savanović.

Nesrećni čovek ističe da je njegov unuk zlatno dete, ali da zbog preranog gubitka majke u sebi nosi veliku bol.

- Uništio je sve očeve slike. Rekao nam je da neće da ima bilo kakvu uspomenu na njega. Teško je reći šta je u njegovoj glavi kad ostane sam. Zlatno je to dete, ali u sebi nosi veliku bol. Ne želi da ide kod drugog dede, Sinišinog oca. Ne želi uopšte da viđa Zlatiće. To je izjavio i u prisustvu ljudi iz centra za socijalni rad - kaže Savanović za Kurir.

On kaže da, osim što mora da se nosi s činjenicom da mu je ćerka ubijena zbog Sinišine bezumne ljubomore i što njen sin odrasta bez majke, mora da se nosi i s neprijatnostima koje im priređuju Zlatići.

- Sinišin otac je hteo da proda porodičnu kuću u kojoj su živeli Dijana i Siniša. Hoće da novac od prodaje kuće zadrži za sebe, da unuka ostavi bez dinara. Pa gde će mu duša? Nama ta kuća ne treba, niti bismo ikad više u nju kročili - iskren je Dijanin otac.

Podsetimo, Siniša Zlatić osuđen je na 40 godina robije zbog petostrukog ubistva. On je, zaslepljen ljubomorom, rafalima iz "kalašnjikova" u lokalnom kafiću ubio suprugu Dijanu, Vladimira Mijatovića (40) i Stevana Jojića (40) iz Žitišta, Vladimira Kosovića (34) iz Ravnog Topolovca i Jovanu Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva, dok je 22 osobe ranio.

VIDEO: Godišnjica najvećeg masakra u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    2. jul 2019 | 08:11

    Tuga je to teška! Dete bez majke,a otac mu ubica. Roditelji bez cerke. Roditelji ubice nisu emotivno pogodjeni,njihov sin je živ. Dete nosi veliku dusevnu bol i Centar za soc.rad treba da zaštiti dete i imovinu koja mu pripada.

  • Madman

    2. jul 2019 | 08:28

    A ne nego ce da ga urami.

  • Siribuco

    2. jul 2019 | 10:28

    Slazem sa komentarima......ali vratite malo film unazad.....U tako malom mestu / pred seoskim auditorijom /, udata zena u braku, sa ljubavnikom koji radi u Svedskoj, zabalja se u vecernjim satima u kaficu. Neznam koliko bi muskaraca to podnelo ??!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA