≫ 

Policajac koji je razoružao napadača u Patrijaršiji: Razmišljao sam kako da zaštitim ljude oko sebe

Zoran Vulović je ispričao kako je savladao Branka L. i rešio pravu dramu

  • 5
Zoran Vulović Printskrin: Facebook/Zoran Vulovic

Policajac Zoran Vulović uspeo je da razoruža bivšeg crkvenjaka Hrama Svetog Save Branka L. (42), nakon drame koja se u sredu događala u Ulici kralja Petra, u zgradi Patrijaršije SPC u Beogradu.

On je za Novosti ispričao da je, čim je uspeo da dohvati oružje, znao da je otmičar njegov.

- Nisam razmišljao o svojoj bezbednosti, nego samo o tome kako da ga razoružam i zaštitim ljude okolo, patrijarha i dvoje talaca koje je držao. Postupao sam profesionalno - ispričao je svoju priču Vulović.

Podsetimo, osumnjičeni Branko L. je oko 12 časova oteo i uz pretnju vatrenim oružjem držao kao taoce dvoje radnika, zahtevajući da mu crkva isplati 200.000 evra na ime navodnih zasluga u odbrani Srbije.

On je najpre ušao u Patrijaršiju, a potom i u kancelariju broj 4, koja se nalazi na prvom spratu.

- Uz pretnju oružjem, naterao je dvoje radnika da uđu, zajedno sa njim u kancelariju. Zaključao se, a sve se, inače, događalo u prostoriji koja je blizu kabineta patrijarha. U trenutku upada, patrijarh je bio u zgradi i nalazio se na sastanku sa saradnicima - rekli su očevici.

Po ulasku u zgradu pobesneli Branko L. krenuo je hodnikom koji vodi do kancelarije na čijim vratima piše "blagajna".

Neko iz Patrijaršije ko je video šta se dogodilo, uspeo je da pozove policiju i dve patrole iz PU Stari grad ubrzo su stigle na lice mesta.

- Troje kolega ostalo je ispred zgrade, a nas petorica smo se popeli na sprat i evakuisali zaposlene iz nje. Onda smo došli do kancelarije broj 4. Video sam da se kvaka pomera i vrata polako otvaraju, a onda i ruku sa podignutim pištoljem, uperenim prema hodniku. Hvatam ga za oružje, obaram na zemlju, razoružavam i vezujem. Uzimam pištolj i obezbeđujem ga, a ubrzo je stigla i Interventna, koju smo mi obavestili o incidentu, kao i pripadnike SAJ-a. Ipak, nije bilo potrebe za njihovom intervencijom, jer smo uspeli da okončamo agoniju pre njihovog dolaska - ispričao je hrabri policajac.

Kod uhapšenog koji je visok oko 175 cm, srednje građe i obučen skroz u crno, nađena je "bereta" i sedam metaka, ali nijedan, srećom, nije bio u cevi.

- Nije pružao otpor, mislim da sam ga iznenadio. Ni ja nisam razmišljao o sebi, nego samo kako da sve profesionalno uradim i da niko ne strada. Šok je usledio tek sat kasnije, kada su mi kroz glavu prošli žena, deca, roditelji... - priča policajac Vulović.

Branko L. je uhapšen i sproveden u policijsku stanicu, gde mu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti priveden na saslušanje nadležnom Višem tužilaštvu u Beogradu.

Hapšenje, lisice, zatvor Foto: Pixabay

MEĐUSOBNE OPTUŽBE

Crkvenjak Branko L. pre nekoliko godina dovođen je u vezu sa proneverama u Hramu Svetog Save, koje su tada otkrivene.

Bio je blizak određenim sveštenicima, koji su se sumnjičili i za krađe. Ipak, on nikada nije osuđen za ta krivična dela. Njemu je tada rečeno da napusti Hram, a on je potom preko društvenih mreža pisao pisma protiv sveštenstva i nekih vladika SPC.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nik

    4. jul 2019 | 08:11

    Svaka cast za coveka.Ne razumem zasto negativni komentari za coveka koji je svoj posao kako je najbolje mogao.Apsolutno podrzavam svaku pohvalu za svakog ko svoj posao radi kako treba.

  • Auu

    4. jul 2019 | 01:41

    A kad si se probudio

  • Alo

    4. jul 2019 | 01:38

    Ovaj nezna sebe da razorusa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA