Ukinuta presuda zbog dilovanja majki i ćerki iz Požege: Nije dokazano podstrekavanje veroučitelja

Apelacija oborila odluku čačanskog suda. Svetlana i Ana Popadić su bile proglašene krivim da su navodno prošle godine podstrekavale bivšeg veroučitelja Zorana Marinkovića da preveze narkotike sa Kosmeta u Švajcarsku

  • 12
Majka, cerka, dilerke droge, Ana Popadic, Svetlana Foto: Instagram/anapopadic94

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu Višeg suda u Čačku, kojom su u martu ove godine majka i ćerka iz Požege, Svetlana (47) i Ana Popadić (25) bile osuđene na pet, odnosno tri godine zbog trgovine drogom. Njihov advokat Slavko Petrić potvrdio je da su u apelaciji  ocenili da nije jasno utvrđeno koje su tačno radnje njih dve preduzele, a nije urađeno ni veštačenje baznih stanica, ni analiza listinga telefonskih razgovora.

Njih dve su proglašene krivim da su navodno prošle godine podstrekavale bivšeg veroučitelja Zorana Marinkovića da preveze narkotike sa Kosmeta u Švajcarsku, za šta je on, kako se sumnjalo, angažovao sveštenika Milana Jordovića. Svetlana je za to dobila pet godina robije, a njena ćerka tri.

Majka, cerka, dilerke droge, Ana Popadic, Svetlana Ana Popadić Foto: Instagram/anapopadic94

Njihov branilac navodi da u toku dokaznog postupka pred prvostepenim sudom nije obavljeno veštačenje, od strane veštaka za informacionu tehnologiju koji bi se izjasnio o listingu odlazno-dolaznih telefonskih razgovora između optuženih i svedoka, kao i baznih stanica.

- Odbrana je u žalbi sve to istakla. U ponovljenom postupku prvostepeni sud mora da ima u vidu i sve ostale razloge navedene u žalbama  - kaže advokat Petrić ua Novosti.

Apelacioni sud, kako se ispostavilo, istakao je da se u razlozima prvostepene presude ne vidi u čemu se sastoji radnja optuženih. Navode da nije precizno raščišćeno šta su njih dve navodno uradile i da li je reč o podstrekavanju veroučitelja i sveštenika ili, eventualno, o saizvršilaštvu.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    5. jul 2019 | 10:29

    Pred sudovima Srbije najteze od svega je dokazati da je kriminalac kriminalac jer je TO sudijama redom kriminalcima apsolutno i nepojmiljiva i potpuno nedokaziva stvar !!!

  • Rastko

    5. jul 2019 | 10:37

    Nama u svemu LAICIMA je ocigledno da je lopov lopov a diler diler ali PRAVNIM STRUCNJACIMA se to ne moze dokazati ni tonama droge ni tonama pokradenog opipljivog i vidljivog materijalnog dokaza jer to su ipak SAMO materijalne stvari koje NE govore i kao takve su svim sudovima i sudijama potpuno bezkorisne cinjenice koje oni stave u trezor odakle ih po potrebi arce oni kojima je kljuc dostupan cisto da se NE baci i NE propada za dzabe u memljivoj i podloznoj poplavama sudskoj Arhivi STETA BI BILA I NEMERLJIVA I DUPLA .

  • Rastko

    5. jul 2019 | 10:54

    Banana drzave nam nisu ravne prevazisli smo ih u svemu najgorem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA