≫ 

Jelena promenila ploču: Prvo smestila bratu hapšenje zbog ubistva, sada tvrdi da je nevin

Jelena Špagović se tereti za brutalno ubistvo Majde Garović, a njen brat Momčilo Dujović za saučesništvo prilikom zločina

  • 21
Majda Garović ubistvo, Jelena Špagović, Momčilo Dujović Foto: Privatna arhiva

Jelena Špagović (25), ćerka Saše Dujovića, bivšeg poslanika i drugog čoveka stranke Srpska desnica, smestila je bratu hapšenje, a onda na saslušanju pokušala da ga spase robije, piše Srpski telegraf.

Špagovićeva je pred istražnim organima tvrdila da je iz straha od policije umešala brata u ovaj slučaj i da je on nevin, ali joj tužilaštvo nije poverovalo.

Dujovićeva ćerka, koja sa tereti za brutalno ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) iz Zemuna, i Momčilo Dujović (21), Jelenin brat, koji se tereti za saučesništvo prilikom zločina, bili su prilično šturi prilikom izjašnjavanja o optužbama za koje se terete.

Osim što je pokušala da odbrani brata, Jelena nije želela da iznosi svoju odbranu, već je iskoristila svoje pravo da se brani ćutanjem.

- Momčila sam spomenula iz straha od policije. On nije kriv nizašta i nema apsolutno nikakve veze sa onim što mu se stavlja na teret. Svoju odbranu ću izneti u narednoj fazi postupka - rekla je ona.

Majda Garović ubistvo, Jelena Špagović, Momčilo Dujović Foto: Privatna arhiva

Ništa rečitiji pred istražnim organima nije bio ni Momčilo Dujović, iako je on tvrdio da je nevin.

- Nemam nikakve veze sa krivičnim delom koje mi se stavlja na teret - izjavio je.

Podsetimo, Jelena Špagović i njen brat Momčilo Dujović uhapšeni su u subotu zbog sumnje da su sredinom juna brutalno ubili Majdu Garović. Nesrećna starica je nestala 15. juna, a njeno ugljenisano telo bez ruku pronađeno je 5 dana kasnije u kontejneru, u vikend-naselju u Krčedinu.

Istraga je pokazala da je Jelena dugovala 2.500 evra Majdi, koja joj je bila komšinica pre nego što se razišla sa mužem i da bi to mogao da bude motiv. Pretpostavlja se da je namamila staricu da se nađu, rekavši joj da hoće da joj vrati pare, a onda je ubila, isekla, bacila u kontejner koji je zatim zapaljen.

Istraga se trenutno vodi samo protiv Jelene i njenog brata, ali se sumnja da su imali još pomagača.

VIDEO: Jula 2016. Siniša Zlatić je zavio Žitište u crno. Ovo su snimci posle masakra

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strašno

    10. jul 2019 | 07:36

    Ubila ženu zbog 2500€ koje pritom ona duguje. Šta bi uradila zbog većih para? Pobila bi ceo svet ako treba, užas!

  • brko

    10. jul 2019 | 07:17

    Mnogo dobra familijaOtac političar djeca kriminalci ne znam za mamu u kom je fazonu ali mislim da je i ona tu negdjeLJEPOTA

  • Veteran

    10. jul 2019 | 05:57

    Na 40 godina robije pa tamo razmišljaj dal je brat umešan ili nije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA