Otac poginulog bicikliste Zorana ne prestaje da plače: Vezan je za krevet, a samo je njega imao

Policija je odmah došla, pronašla je otpalu tablicu sa vozila a zatim i vozača

  • 21
Zoran biciklista Foto: Telegraf

Zoran Savić (65) iz doljevačkog sela Klisure, koji je juče smrtno stradao kada ga je dok je vozio bicikl, od najbližih je imao samo oca (91). Njegovi rođaci tek danas su smogli snage da mu kažu da mu je sin preminuo.

Savića je pokosio pijani vozač B. R. (36) iz Medoševca, nakon čega ga je policija uhvatila u bekstvu.

Nesreća Klisure Foto: Telegraf

- Zoran se brinuo o njemu, a sada je ostao bez ikakve pomoći. Ne može da ustane iz kreveta jer je nedavno slomio kuk. Eto ga gore u kući, plače, više mu niko nije ostao. Imao je još jednog sina ali je i on preminuo a Zoran se nikada nije ženio. Ima neke rođake u Švedskoj, ali su oni poslednji put ode bili pre dvadeset godina. Došli smo da budemo uz njegovog oca dok sahranimo Zorana, a posle ćemo videti, neko će morati da brine o starcu - priča Stanislav Savić, jedan od rođaka nastradalog čoveka.

Nesreća Klisure Foto: Telegraf

Goran Pejčić, takođe srodnik poginulog kaže da se Zoran snalazio kako je znao, čekajući da stekne penziju.

- Radio je u tekstilnoj firmi "Omladinka" u Nišu koja je odavno propala, pre tri meseca je dočekao penziju, ali mu se nije dalo da uživa u njoj. Imao je traktor pa je radio zemlju, tek koliko za sebe. Vozilo je staro, pokvarilo se pa je krenuo da kupi lagere i biksne u Doljevac. Poginuo je vraćajući se iz ovog mesta - rekao je Pejčić.

Zoranov komšija Radoslav Đorđević, slučajno je prolazio kraj mesta na kojem je došlo do nesreće dok je trajao uviđaj.

Nesreća Klisure Foto: Telegraf

- Sišao sam s puta jer me je interesovalo šta se dešava i tada sam video policajca kako vadi ličnu kartu iz džepa čoveka koji je ležao u kukuruzu. Saznao sam da se radi o Zoranu, te da je vozač koji ga je ubio pobegao. Kako sam čuo, pronašli su ga radnici vodovodnog preduzeća koji ovde postavljaju cevi. Čuo sam da je vozač bio pijan, pa ne čudi što je prešao u drugu kolovoznu traku, udario Zorana, sleteo u njivu i nastavio da vozi kao da se ništa nije desilo. Kako sam čuo, neki radnik na buldožeru je video nesreću. Pozvali su policiju i kazali "Ubiše čoveka i pobegoše".

Nesreća Klisure Foto: Telegraf

Policija je odmah došla, pronašla je otpalu tablicu sa vozila a zatim i vozača - kaže Đorđević.

B. R. je juče uhapšen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Za oba dela propisana je zatvorska kazna do osam godina.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitque

    25. jul 2019 | 20:45

    20 godina robije bi bila pravična kazna za pijanu budalu i dobra poruka za one koji su popili samo par piva i misle da mogu bezbedno da upravljaju kolima.

  • Zoran

    25. jul 2019 | 20:57

    Ubio coveka pa pobegao a samo osam godina. Izem ti zakon. Zato i sedaju pijani za volan. A bice i ono nagodio se sa tuzilastvom pa pola od toga. Ubio pa se nagadja. Nakaradan zakon.

  • mihailovic

    25. jul 2019 | 22:04

    """B. R. je juče uhapšen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Za oba dela propisana je zatvorska kazna do osam godina."""" KAKVIH 8 GODINA ZATVORA ? KAVA JE TO PRAVNA DRZAVA? TERETI SE ZA DELA "PROTIV BEZBEDNOSTI SAOBRACAJA A NE ZA UBISTVO ZBOG ALKOHOLISANOG STANJA ZA VOLANOM ? KAZNA ZA OVO UBISTVO NAJMANJE 20 GODINA TESKE ROBIJE SVE OSTALO JE CIRKUS-DRZAVA I ZAKONI TE ISTE !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA