Sobarica Milica osumnjičena da je ubila gazdu vile: Istraga nije okončana ni posle dve i po godine

Istragu, kako saznajemo, koči švedska diplomatkinja koja je bila gost u vili novembra 2016.

  • 1

Više javno tužilaštvo u Nišu ni dve i po godine nakon zločina, nije okončalo istragu protiv Milice Dimitrijević (29) osumnjičene za ubistvo Dejana Dejančića, vlasnika vile "DND" u Niškoj Banji gde je radila kao sobarica, ali i ranjavanja Dejana Jovanovića (42).

U zahtevu za sprovođenje istrage protiv nje navodi se da je oba dela izvršila u saizvršilaštvu, odnosno da je imala saučesnika ali do dana današnjeg on nije identifikovan. Prema navodima tužilaštva, istragu je zakočila švedska diplomatkinja, gost u vili u vreme zločina, koja treba da bude saslušana kao svedok, jer se ne odaziva na pozive srpskih organa gonjenja. Zatražena je međunarodna pravna pomoć od švedskih organa, koji bi od nje trebalo da uzmu izjavu i dostave je Srbiji, ali i to je bilo uzaludno.

Nezapamćeni zločin dogodio se 5. novembra 2016. godine kada je, kako se tada sumnjalo, recepcioner Dejan Jovanović u ranim jutarnjim časovima, upao u sobu u kojoj je Dejančić bio sa Milicom i upucao ga navodno zbog ljubomore. Nakon toga, kako se tada smatralo, ispalio je hitac sebi u glavu.

Dejan Dejančić, Nada Dnd Vila, Vila DND, Niška Banja, policija Dejan Dejančić, Foto: Facebook/Nada Dndvila Dejancic

Sobarica, koja je uspela da pobegne, pozvala je policiju koja je zatražila pomoć Žandarmerije, jer se nije odmah znalo da li je Jovanović mrtav. Policijske snage, koje su nakon upotrebe šok bombi upale u vilu, zatekle su Jovanovića jedva živog i on je prebačen u bolnicu u kojoj je preminuo dva meseca kasnije.

Smatran je ubicom sve do 26. decembra 2016. godine kada je usledio preokret, Miličino hapšenje koju je optužio biološki trag pronađen na pištolju, kao i tvrdnje Dejančevićeve rodbine da je u vili bilo više od 100.000 evra pa i 3 kilograma zlata, što su kako se sumnja, ona i njen saučesnik ukrali.

Milica je pritvorena i iza rešetaka je bila do 27. decembra 2017. godine kada je puštena na slobodu, ali je i dalje pod istragom.

 Vila DND, Niška Banja, Saradnik, Deki Jovanović, Dejan Dejan Jovanović, Foto: Facebook/Nada Dndvila Dejancic

Osim Dejančića, Jovanovića i Milice u trenutku tragedije bilo je samo dvoje gostiju, švedski diplomata N.N. koji je saslušan kao svedok i njegova supruga A.T. koja je tada bila suviše uznemirena da bi razgovarala sa organima gonjenja.

- Diplomata se nije pozvao na imunitet, odgovorio je na sva pitanja ali nije pružio podatke korisne za istragu. Zato je odlučeno da se sasluša i njegova supruga ali se ona i dalje ne odaziva na pozive tužilaštva - kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Dubravka Lazarević, advokatica Milice Dimitrijević ističe da je ova istraga jedna od najdužih koje pamti.

-  Poslednjih godinu i po dana, nijedna radnja u istrazi nije preduzeta. Tužilaštvo treba ili da podigne optužnicu ili da obustavi istragu protiv moje

klijentkinje. Očekujem ovo drugo, jer protiv nje nema nijednog dokaza - kaže Lazarević.

Milica Dimitrijević je nakon zločina medijima isticala da nije kriva te da je jedva sačuvala živu glavu, nakon čega se više nije oglašavala. Tada je ukazala da je Jovanović imao motiv da ubije Dejančića jer ga je ovaj navodno zlostavljao.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA