Privođenja na auto-putu: Jedan divljao 250 km/h, dvojica kroz tunel čak 180 km/h. Ovo su kazne

U prethodna tri dana na auto-putu kroz Srbiju tri vozača su kažnjena zbog nasilničke vožnje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije su, u prethodna tri dana, na auto-putu, zaustavili tri vozača zbog nasilničke vožnje koji su vozili brzinom i do 250 kilometara na čas.

Švajcarski državljanin koji je vozio 250,7 kilometara na sat zaustavljen je na auto-putu kod Osipaonice, opština Smederevo. Njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu od 30 dana zatvora, 120.000 dinara i 8 meseci zabrane upravljanja na teritoriji Republike Srbije.

Saobraćajna policija je, na teritoriji opštine Pirot, zaustavila vozača državljanina Belgije, koji se u tunelu, gde je brzina ograničena na 80 kilometara
na sat, kretao 186,8 kilometara na sat.

Turski državljanin vozio je, nakon izlaska iz istog tunela, 183 kilometara na sat. Sudija za prekršaje izrekao im je kaznu od 140.000 dinara i 9 meseci zabrane upravljanja vozilom na teritoriji naše zemlje.

Brza vožnja bahata, automobil juri, brzina

Jedan od ključnih problema je prevelika brzina; Foto: Pixabay

DVE SEKUNDE VAM MOGU ODREDITI DALJI TOK ŽIVOTA

Pre samo nekoliko dana četiri porodice su ostale zavijene u crno nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u Tabanoviću kod Šapca. Troje mladih ljudi, koji su se vraćali iz provoda, poginulo je oko pet ujutru kada se "ford fiesta" zakucala u stub javne rasvete. Pretpostavlja se da je uzrok nesreće neprilagođena brzina.

- Najveći problem je prekoračenje brzine, delimično i vožnja pod dejstvom alkohola, ali i njihovo neiskustvo. Mladi uglavnom stradaju ne svojom greškom nego zato što nemaju iskustva i ne odreaguju pravilno. Prisutna je i još jedna stvar - distrakcija, odnosno ometači u toku vožnje u koje prvenstveno spada telefon - objasnila je Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja za "Telegraf".

VIDEO: Vozi oprezno jer "Ima samo jedan put"

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Real

    Pa kad su vec ideje za kaznjavanje evo nekih: Do 30 km prekoracenja 5000din. Za prekoracenje 30+: Ima jedan rudnik zove se Rembas i tako za 1 km prekoracenja dozvoljene brzine 1dan da bude udarnik, za 100km prekoracenja brzine 100 dana udarnik ,naravno da mu se plati dnevnica kao i svim rudarima posteno.

  • Rasa

    Malo je 8 meseci,minimum 13 meseci,zasto jer ce on naredne godine opet i taman kada je sezona a ovim bi ga ubedili da.zek u oktobru dpdje u Srbiju

  • Neutralan

    Citam komentare i ne mogu da verujem mojim ocima... Kao prvo ja sam gastarbajter i imam besan auto i vozim u naseljenom mestu 50-60 max i kada tako vozim ovi nasi sa nasim tablicama mi se naj..u majke sto vozim polako.... Na auto putu sam vozio 60 na sat jer nisam video nista ispred toliko nevreme je bilo da brisaci nemogu postici da obrisu a nase baje iz BG ili NS ili SD ja neznam kakve gume imaju i kakve brisace znaci samo na kratko im vidim zadnja svetla... Ima i gastarbajtera sto lude ali to su klinci samo a nasi 80% si divljaci na putu a 20% nezna da vozi....

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima