• 3

Jedan vozio Loznicom sa 4,14 promila u krvi, drugi jurio 257 na sat auto-putem. Ovo su njihove kazne

Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja bilo je oko 25.000 prekršaja prekoračenja brzine, od kojih su neki vozači vozili preko 200 kilometara na sat, kao i 400 prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnih telefona

  • 3

Saobraćajna policija u Loznici zatekla je muškaraca koji je vozio sa 4,14 promila alkohola u krvi, izjavio je Aleksandar Radenković, iz Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

- Ovom licu će biti oduzeta vozačka dozvola. Ima ispred sebe i sankciju od 45 dana zatvora, 256.000 dinara novčane kazne i određen broj kaznenih poena - objašnjava Radenković.

Takođe, vozač traktora koji je upravljao neregistrovanim vozilom u saobraćajnoj nezgodi u Mionici, pri čemu nije imao izdatu vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila, u stanju potpune alkoholisanosti od 3,32 promila alkohola u organizmu, presudom Prekršajnog suda, osuđen je na kaznu zatvora od 45 dana i novčanu kaznu od 256.000 dinara.

On je naveo da je tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja bilo oko 25.000 prekršaja prekoračenja brzine, od kojih su neki vozači vozili preko 200 kilometara na sat.

- Tokom akcije kontrole saobraćaja imali smo oko 25.000 prekršaja prekoročenja brzine, od toga je 20.000 sankcionisano na licu mesta, a 5.000 vlasnika vozila može očekivati poziv u narednih nekoliko dana, kako bi se izjasnili, ko je u trenutku prekršaja upravljao vozilom - navodi Radenković.

Saobracajna policija

Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja bilo oko 25.000 prekršaja prekoročenja brzine Foto: Marko Jovanović

Dodaje da se pored brzine kontrolisalo da li vozač i putnici koriste sigurnosni pojas.

- Imali smo 2.500 prekršaja nekorišćenja pojasa, 400 prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnih telefona i 350 vozača je isključeno iz saobraćaja jer su bili pod dejstvom alkohola - objašnjava Radenković.

Dodaje da je policija na auto-putu zaustavila i vozača koji je vozio brzinom od 257 kilometara na čas.

- Najvećom brzinom vozio je strani državljanin na auto-putu Beograd–Niš kod Smedereva, 257 kilometara na čas. Njega su u prekršaju otkrili naši presretači. U skraćenom postupku osuđen je na kaznu zatvora od 30 dana, 120.000 dinara i zabranu upravljanja motornim vozilom kroz Srbiju u narednih devet meseci - objašnjava Radenković.

Poručuje da će se pojačane kontrole saobraćaja sprovoditi i u narednom periodu.

VIDEO: Srpski rulet na Karaburmi, na mestu gde su mladić i devojka već poginuli

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Peki

    Oduzimajte dozvoke i debeke novcane kazne

  • Rade

    Kazne su UZASNO MALE!Ej, bre!4,14 promila alkohola u krvi pa taj covek nije normalan a dobio je tako malu kaznu trebalo je minimum 1 godina zatvora novcana kazna bar 500000 din. i dozivotno oduzimanje dozvole pa on je potencijalni ubica.A stranac e njemu bih naplatio kaznu od 100000 evra i zabranu ulaska i prolaska kroz Srbiju minimum 10 godina a mi zatvor jos moramo i da ga hranimo dzabe.Kazne da se povecaju 1000%!!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima