≫ 

Očuh iz Kisača, osumnjičen da je silovao devojčicu (13), priznao sve, pa negirao? Ostaje u pritvoru

U toku je i nadzor nad stručnim radom i zakonitošću rada Centra za socijalni rad Grada Novog Sada

  • 4
Jana, ocuh Foto: Facebook/Občianske združenie "Vrana" Kysáč - Udruženje građana "Vrana" Kisač

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo istragu protiv osumnjičenog J. V. (39) iz okoline Novog Sada, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo silovanja J. S. (13).

Osumnjičeni, kome je nakon hapšenja određeno zadržavanje, saslušan je u prostorijama Višeg javnog tužilaštva, gde mu je branilac postavljen po službenoj dužnosti. Na predlog javnog tužioca osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana.

Prema nezvaničnim saznanjima, J. V. je navodno na saslušanju negirao da je silovao trinaestogodišnju devojčicu, inače usvojenu ćerku svoje sadašnje emotivne partnerke, dok je prethodno, posle hapšenja, u policiji priznao da je to učinio.

Klupko užasa počelo je da se odmotava pre nekoliko dana nakon što je trinaestogodišnjakinja više puta zvala policiju i ćutala, a potom pobegla od kuće. Policija je locirala odakle su dolazili pozivi i privela porodicu na informativni razgovor.

Jana Srnka Maloletna J.S. Foto: Facebook/Občianske združenie "Vrana" Kysáč - Udruženje građana "Vrana" Kisač

Podsetimo, devojčica je pobegla od kuće i za njom se tragalo kao za nestalim licem. Ona je nađena, bez vidljivih povreda, u okolini Novog Sada, posle intenzivne dvodnevne potrage policijskih službenika.

Кako su nakon toga javili mediji, njen očuh J. V. (39) iz Кisača, uhapšen je zbog sumnje da je u više navrata već neko vreme silovao devojčicu J. S. O njenom pronalasku obaveštena je majka Marija V, odnosno žena koja ju je usvojila i koja će preuzeti devojčicu, kao i nadležni Centar za socijalni rad.

PROVERAVA SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD U NOVOM SADU

Ministarstvo rada je obavestilo javnost da je u toku nadzor nad stručnim radom i zakonitošću rada Centra za socijalni rad Grada Novog Sada.

Nadzor na osnovu Zakona o prenetim nadležnostima na AP Vojvodinu, vrši Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

U saopštenju se navodi da resorno ministarstvo još ne može javnosti da pruži potrebne informacije, dok ih prvo ne dostavi Pokrajinski sekretarijat.

- Napominjemo da je Centar za socijalni rad Grada Novog Sada u obavezi da u saradnji sa drugim nadležnim organima ispita celokupan slučaj i u skladu sa svojim nadležnostima obezbedi celovitu i kontinuiranu pomoć i podršku maloletnom detetu, eventualno izvršenog nasilja - zaključuje se u saopštenju,

VIDEO: Ova deca postaju žrtve nasilja

(Telegraf.rs/Dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    30. avgust 2019 | 08:21

    Јадна девојчица.Остаће јој трауме за цео живот.Надам се да ће очух у затвору добити такву "терапију",да ће пожелети да га нема...

  • ime

    30. avgust 2019 | 09:55

    Zasto ste mu zamaglili lice? Dajte da vidimoJunaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA