• 16

Prve fotografije uoči istorijskog suđenja: Zoran Marjanović stigao u sud

Na ovo suđenje dugo se čekalo, jer su prve dve optužnice bile "na klimavim nogama"

  • 16

Skoro 3 i po godine od krvavog zločina u Borči počelo je suđenje optuženom Zoranu Marjanoviću. On se nešto pre podneva pojavio ispred Višeg suda u Beogradu, u pratnji svog advokata.

Njemu će suditi Jelena Škulić, inače supruga doktora Milana Škulića, sudije Ustavnog suda i poznatog profesora krivično-procesnog prava na Pravnom fakultetu.

Zoran Marjanović, suđenje

Foto: Nikola Tomić

Na ovo suđenje dugo se čekalo, jer su prve dve optužnice bile "na klimavim nogama", tražila su se nova veštačenja i novi dokazi, a za sve to vreme porodica Marjanović bila je u žiži medijske pažnje.

Zoran Marjanović sve vreme govorio je da je nevin, redovno je obilazio grob svoje supruge i mesto ubistva, pošto je iz devetomesečnog pritvora prošle godine pušten na slobodu.

Zoran Marjanović, suđenje

Foto: Nikola Tomić

Konačno, u junu mesecu ove godine Viši sud potvrdio je treću optužnicu protiv Marjanovića.

Neposredno pred početak suđenja Marjanović je dao izjavu za dnevni list Srpski telegraf.

- Apsolutno sam spreman za to dugoiščekivano suđenje jer na tom mestu moji branioci i ja branimo istinu. A gde se istina brani nema mesta za strah! Ako treba, u toj istoj borbi ušao bih u ognjenu peć. Posebno mi je drago što će javnost biti upućena u sve detalje vezane za ovaj slučaj i samim tim će formirati pravu sliku o nametanju lažne krivice i progonu moje porodice i mene. A ko nevine goni, taj zločince štiti. Što se samog ishoda tiče, biće onako kako bog zapoveda - rekao je Zoran.

Zoran Marjanović, suđenje

Foto: Nikola Tomić

Zoran Marjanović, suđenje

Foto: Nikola Tomić

Zoran Marjanović, suđenje

Foto: Nikola Tomić

Zoran Marjanović, suđenje

Foto: Nikola Tomić

VIDEO: Rekonstrukcija ubistva Jelene Marjanović

(M. B.)

Komentari

  • Leka

    Po onome koliko su Zoran i cela njegova porodica sa kumovima i prijateljima muljali tesko da Zoran nije kriv. Oni koji su to znali cutali su iz samo njima znanih razloga i odneli svojim cutanjem istinu u grob. Mislin na pevacicinu majku i onog Zoranovog prijatelja, kuma, rodjaka ili vec sta god mu je bio a naprasno je umro negugo posle pevacicinog ubistva.

  • Roditelj

    Ja ne znam ko je ubica ali znam da je već ostalo bez jednog roditelja i nije lepo da *nepošteno* ostaje/ostane i bez drugog i da proživljava osude oca (ako on nije kriv). Ako je on ubica, treba ga kazniti i skloniti od sveta i deteta, da ne utiče na njega. Dakle, ostavite se osuđivanja kada nemate dovoljno podataka (niste policija i sud u jednom) i razmislite kako bi vama bilo da ste na detetovom mestu.

  • w

    Veliki je glumac ovaj Zoran.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima