Kakva kazna čeka devojčice osumnjičene za nasilje? Saslušava ih tužilac, sledi veštačenje povrede

Sudija za maloletnike doneće odluku o kazni, odnosno nekoj od vaspitnih mera

  • 14
barajevo, vršnjačko nasilje Printskrin: Telegraf

Po nalogu Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu policija je podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I.O. (15) i D.I. (14), koje su šamarale A.M. (15) u srednjoj školi u Barajevu, koja je tom prilikom zadobila i povredu.

U toku postupka biće obavljeno saslušanje devojčica osumnjičenih za nasilje, kao i oštećene, a radiće se i veštačenje povrede koju je zadobila, rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu.

Postupak se vodi u skladu za Zakonom o maloletnicima, a u slučaj će biti uključeni roditelji i centar za socijalni rad.

Odluku o kazni, odnosno nekoj od vaspitnih mera, doneće sudija za maloletnike.

Zbog ovog slučaja Ministar prosvete Mladen Šarčević razrešio je direktora Srednje škole u Barajevu Dobrivoja Jelića nakon što je na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora utvđeno da ta ustanova ne sprovodi mere za bezbednost i zaštitu ucenika.

Snimak na kojem se vidi kako dve učenice šamaraju treću dok se sve snima telefonom obišao je društvene mreže i izazvao reakcije javnosti.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    17. septembar 2019 | 13:44

    Izbaciti iz Škole i odmah u popravni dom

  • Lila

    17. septembar 2019 | 13:10

    Isključenje ih škole, društveno koristan rad na godinu dana i otvoriti maloletnički dosije. Roditelji da plate novčanu kaznu i odštetu detetu za traume, a za svaki sledeći prestup zatvorska kazna roditeljima.Jedino bi to bilo ispravno.

  • svetlana ristic

    17. septembar 2019 | 12:29

    zakon je sam sebi skocijo u stomak.daju deci sva prava, a kada oni postanu razuzdani onda se postavlja pitanje ..sta cemo sad.i profesori su ugrozeni od strane dece, jel ih zakon i roditelji stite kao bele medvede.nepostoji opravdanje za bilo koji vid nasilja.deca vise nisu deca, kada znaju da se biju kao pravi nasilnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA