Pripadnik "Crvenih beretki" više puta silovao ženu, ona ga preklinjala da je ubije

Nikola Lujić osuđen na 8 godina robije, nije bio prisutan u sudnici tokom izricanja presude

  • 31

Nikola Vida Lujić osuđen je danas prvostepenom presudom pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu na osam godina zatvora zbog silovanja Bošnjakinje Š. A.

Podsetimo, on se teretio da je, kao pripadnik jedinice "Crvene beretke", 20. juna 1992. u Brčkom, sa još dvojicom NN vojnika, došao u porodičnu kuću Š. A. kojoj je, uz pretnju oružjem, naredio da mu preda zlato i novac, nakon čega ju je silovao.

Suđenje protiv Lujića, koji je od početka negirao optužbe i koji danas nije bio prisutan u sudnici tokom izricanja presude, počelo je 3. decembra prošle godine. Oštećena je na jednom od glavnih pretresa posvedočila kako ju je Lujić silovao.

Sud je utvrdio da su optužbe iz optužnice u potpunosti dokazane. Naime, Lujić je tražio od oštećene da mu da novac i zlato, a kada je to učinila, nasilno ju je odveo u kupatilo, zaključao vrata, uhvatio je za glavu, oborio u klečeći položaj, te svojim polnim organom nasilno izvršio nad njom oralnu obljubu.

evropski zakoni, sudija, sudski čekić

Lujić nije bio prisutan u sudnici tokom izricanja presude Foto: Foter/Flickr/SalFalko

Nakon toga joj je skinuo donji deo trenerke i silovao ju je. Ovog puta vaginalno.

Bila je u šoku, kada je pokušala da se umije, sagnula se prema lavabou da bi Lujić ovog puta svojim polnim organom pokušao prodreti u njen analni otvor. Potom ju je izveo iz kupatila, odveo u spavaću sobu, sve vreme preteći joj pištoljem, legao je na krevet, naredio joj da skine donji deo trenerke i legne na njega, nakon čega ju je ponovo silovao.

Tražila mu je da je ubije, a on joj je odgovorio da za to nije nadležan.

Sudsko veće je, između ostalog, utvrdilo da je oštećena ostavljena na milost osuđenom Lujiću, da i dan danas trpi psihičke posledice, te da su svedoci potvrdili da je pripadao "Crvenim beretkama".

Inače, ovaj predmet je srpskom Tužilaštvu za ratne zločine ustupio Okružni sud u Doboju, s obzirom na to da Lujić, koji je državljanin Republike Srbije i sa prebivalištem u Srbiji, nije bio dostupan organima BiH.

(Telegraf.rs/Danas.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    19. septembar 2019 | 15:55

    Sa kojim pravom neko meri zrtve ove ili one, zrtva je zrtva, zlocinac je zlocinac ma kom narodu i veri prioadali. Mene licno, kao pripadnika srpskog naroda i aktivnog ucesnika rata, vreda svaki zlocin koji su pocinili Srbi, jer ako se islo u rat radi silovanja, klanja, bogacenja... onda sam ja u velikoj zabludi i verovatno bio na pogresnoj strani. Zbog takvih i dobijamo presude u Hagu i dalje i svrstavaju nas u red Sa fasistima i ratnim zlocincima. Iskreno, MALO JE DOBIO.

  • Mile

    19. septembar 2019 | 16:46

    Čim je neko Srbin automatski je kriv. Kako nakon toliko godina uopšte znate da žena govori istinu? Kako je dokazala da je silovana i da je potpuno sigurna ko je napadač?

  • Realno

    19. septembar 2019 | 18:41

    Crvene beretke nisu postojale tada. Crvene beretke su osnovane 96, a jedinica u tom sastavu (jezgro jedinice) se sastavio pod okriljem Jovice Stanišića, Dragana Vasiljkovića i Franka Simatovića u Kninu 1991. Opet veze nema sa Bosnom. Jedna naduvana laž za medije. Čisto da se Srbin osudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA